DIPTYQUE PREDSTAVLJA ROSA VIOLU – NOVI MIRIS KREIRAN U SARADNJI SA OLIMPIJOM LE TAN

stval16_ambiance1_md2

Rođena u Londonu, ali odrasla u Parizu, samouka modna dizajnerka Olimpija Le Tan (Olympia Le Tan) za sebe voli da kaže da je Engleskinja, Francuskinja, ali ne zaboravlja ni vijetnamsku krv. Karijeru je započela u Chanel studiju radeći sa Karlom Lagerfeldom. Odatle odlazi u modnu kuću Balmain, a 2009. pokrenula je svoju liniju asesoara koja je nosi njeno ime. Tu se istinski pronašla.

Sopstveni brend izgradila je spajanjem svoje dve opsesije – veza, za koji je talenat nasledila od bake, i književnosti koju je zavolela uz oca, francuskog ilustratora Pjera La Tana. Prvo je kreirala malu seriju tašni i clutch torbica koje je ručno radila i ukrašavala vezom. I tako je sve počelo. Osvojila je svet svojim ručno vezenim “book clutch bag” tašnicama u obliku knjige.

A kada su brend star više od pola veka kao što je Diptyque i mlada modna dizajnerka udružili znanje, kreativnost i mladalački duh nastao je novi miris posvećen ljubavi. U to ime nazvan Rosa Viola. Cvetno-puderast miris evocira doživljaj ženske tašne pune šminke, te su note ruže i ljubičice dobile i mirisni prizvuk kože. Originalni grafički dizajn Diptyque Rosa Viole kolekcije prati Olivijin duh pun humora i ekscentričnosti i njenu naklonost ka ružičastoj boji, a čuvenim Diptique ovalima dodati su čipkasti obrubi. Rosa Viola liniju prati i print koji je takođe dizajnirala Olimpija.Rosaviola poruka ljubaviDiptyque Rosaviola solid fragrance

Kako mirišu Rosa Viola sveća (7.060 rsd), mirisni oval (5.050 rsd) i čvrsti parfem (4.920 rsd) saznaćete ako svratite do beogradske Metropoliten parfimerije, a kako izgleda modna kolekcija je koju je Olimpija Le Tan pripremila za ovo proleće pogledajte i sami.

Foto: press, Pinterest