DIZAJNERKA MILICA OPAČIĆ PREDSTAVILA MO PREMIERE KOLEKCIJU

milica_opacic_revija_02_12_2015__16Novu kolekciju MO PREMIERE za sezonu proleće/leto 2016. dizajnerka Milica Opačić predstavila je u Magacinu DEPO u Savamali. Liniju novih modela karakterišu jednostavnost, ženstvenost i elegancija, a inspirisana je prethodnom, najavnom kolekcijom 10 FEATHERS. Iz nje su izvučeni određeni segmenti, ali bez ponavljanja formi. Dizajnerka na drugačiji način i u na novim modelima primenjuje metalne ringle iz prethodne kolekcije, koristeći potpuno nove i drugačije materijale. Za kolekciju proleće/leto 2016, Milica Opačić koristila je svilu, kožu, kroko lakovanu kožu, vunene štofove, pamuk i detalje od metala, a novina u koloritu je crno-beli geometrizovani štof i srebrni velur.

Doslednost u radu kroz kvalitet materijala i izrade i traganje za novim formama je naročito vidljiv na haljinama koje su najzastupljenije u kolekciji. Haljine iz ove kolekcije Milica predstavlja kao spoj elegacije i agresivne ženstvenosti, a svoj rad posvećuje dominantnim ženama, ženama koje su u centru pažnje.

Pored činjenice da je za ovu priliku Milica imala i posebno dizajniranu scenografiju, zanimljiv detalj je bio i DJ pult u sred scene, odakle je muziku puštao DJ Danijel Čehranov.

milica_opacic_revija_02_12_2015__11

milica_opacic_revija_02_12_2015__17

Foto: Luka Trajković