DVE DIZAJNERSKE SARADNJE U SPORTSKOM GIGANTU ADIDAS

Svetski sportski gigant adidas ovu jesen obeležava u znaku dizajnerske saradnje sa čuvenim modnim kućama, odnosno dizajnerima, kako bi nekim svojim ikona modelima dao novi vizuelni identitet i dizajnerski pečat. Vest o novoj saradnji između poznatog sporstkog brenda zaintrigirala je mnoge, posebno kada je i zvanično objavljena saradnja sa modnom kućom Prada i britanskom dizajnerkom Stellom McCartney.

Stella McCartney osmislila je novi izgled čuvenih adidas Stan Smith patika ya sezonu proleće/leto 2020.
– Malo sam se zabavljala sa novim modelom. S obzirom na to da je modna sezona proleće/leto 2020. prepuna pastelnih boja i efektnih dezena, htela sam i ovde da napravim neku vezu sa tom činjenicom. Patike #StansmithStella su uniseks i svi mogu da ih nose. Imaju bele pertle, ali i ove u raznim nijansama, tako da možete da ih menjate. U skladu sa raspoloženjem – objasnila je dizajnerka.
Imajući u vidu da je Stella McCartney jedan od prvih modnih dizajnera koji je počeo ozbiljno da zastupa i primenjuje filozofiju održive mode, pa je u skladu sa tim prestala da koristi krzno i kožu za izradu svojih proizvoda, i novi model adidas patika biće od ekokože. Na “jeziku” patike nalaze se dva crnobela portreta. Jedan je Stan Smith, a drugi Stella McCartney.
Stan Smith, najpopularnija bela patika svih vremena, vizuelno izmenjena u skladu sa filozofijom i stilskim kodovima Stelle McCartney, u prodaji će se naći od 2. decembra u nekim odabranim prodavnicama i u online šopovima.Dva kasnije, 4. decembra, u prodaji će se naći i nova verzija kultnih adidas Superstar patike, ovog puta dizajniriane u saradnji sa kućom Prada. Ljubitelje oba brenda, obradovaće podatak, da pored patika mogu kupiti i Prada Bowling torbu – klasičan Prada model sa elementima sportskog dizajna, što je i kvalifikovalo da postane deo ove saradnje. Tako su Superstarsice dobile Prada žig, a Prada torba – adidasov. Oba modela su veoma jednostavna, bela, sa crnim logom oba brenda i rašena su u limitiranoj seriji od 700 komada.

Foto: adidas, Prada