Rajan Rejnolds u novom filmu “Glavni heroj” glumi neveštog bankara kome “puca film”

film-glavni-heroj-rajan-rejnoldsBioskopsku premijeru uskoro će imati najnovije ostvarenje reditelja Šona Levija Glavni heroj (Free Guy) sa Rajanom Rejnoldsom, u glavnoj ulozi neveštog bankara Gaja, pored koga život prolazi sve dok ne preuzme stvari u svoje ruke i odluči da spasi svet kao heroj – dobročinitelj. Film u domaće bioskope stiže 12. avgusta.

U središtu radnje je bankar koji vodi naizgled dosadan život i dok se pored njega dešavaju nestvarne i nerealne stvari, on otkriva da je sporedni lik u brutalnoj video igrici nazvanoj – Slobodan grad. Kada je Gajeva banka opljačkana sedamnaesti put u danu, on počinje da shvata da stvari ne idu kako treba.

Idealisti u mračnom svetu

Reditelj Šon Levi je radio na uspešnim projektima poput  serije „Čudnije stvari“, filma „Dolazak“, a kako kaže, film „Glavni heroj“ nije samo spektakl – “priča je veoma okrenuta samim likovima. Film govori o uspon idealista u svetu koji je veoma mračan”.
Na komičan način film predstavlja višestruku metaforu – s jedne strane oslikava današnji užurbani i suludi ritam života, dok s druge strane nam pokazuje svojevrsnu parodiju na superherojske filmove koji su preplavljeni pucačinom i nasiljem. Time Glavni heroj pokušava da ponudi junaka koji od supermoći ima samo svoju naivnost i dobrotu.
– Film je o bankarskom službeniku koji saznaje da je sporedan igrač u suludoj, nasilnoj video igrici. Mislim da ljudi ovih dana, kada čitaju vesti, ili jednostavno izađu iz kuće – imaju sličan doživljaj – izjavio je Rajan Rejnolds u jednom od intervjua.

Atmosfera uvrnute zabave

Atmosferi ludila i uvrnute zabave u filmu doprineće pored Rejnoldsa i Džodi Komer, najpoznatija po ulozi otkačene, ali ujedno i šarmantne serijske ubice Oksane Astankove u seriji „Ubiti Iv“ (Killing Eve), kao i Džo Kiri (Joe Keery) koji je sarađivao sa rediteljem filma Šonom Levijem na seriji „Čudnije stvari“ (Stranger Things). Dobitnik nagrade Oskar Taika Vatiti, reditelj filma Džodžo Rebit (Jojo Rabbit) ovaj put iz glumačke pozicije, uneće u svoju ulogu vlasnika video igrice dozu komičnosti koja mu je svojstvena.

Foto: press