Sačuvajte svoju kožu od sunca: 3 La Roche-Posay preparata dobra za kožu, a i za planetu

S obzirom na to da nam sunce može biti i najbolji prijatelj i najgori neprijatelj, brend La Roche Posay postavio je 3 ključna cilja – podizanje svesti o svim efektima sunčevog zračenja na koži, pružanje najnovijih dermatoloških znanja i rešenja koja pomažu ljudima da se bolje zaštite i spreče rak kože. Tim povodom organizovan je veliki internacionalni online događaj posvećen zaštiti od sunca, koji je okupio brojne svetske stručnjake. Kako je istaknuto, najnovija dermatološka saznanja pokazuju da sunce utiče na našu kožu tokom cele godine i da može da izazove njeno prevremeno starenje, pigmentacije i oštećenje DNK. Vodeći svetski dermatolozi i stručnjaci otkrili su nove publikacije o fotozaštiti, koje pokazuju da je neophodno da zaštita od sunca bude prilagođena svakom fototipu kože, kao i problemu poput akni, ekcema, alergije ili osetljive kože.

Činjenice o štetnosti sunca

Iako sunce ima svoje dobre strane, ipak, ono može izazvati brojne probleme sa kožom, te je u današnje vreme neophodno podići svest o uticaju sunčevog zračenja, ali i objasniti sve njegove uticaje:
– 95% UV zraka koji dopiru do Zemlje su UVA , za razliku od UVB koji su odgovorni za opekotine, UVA zraci su odgovorni za starenje kože, hiperpigmentaciju i oštećenje DNK
– 365 dana u godini UVA zraci su prisutni i mogu da prolaze kroz oblake i prozore
– 80% znakova starenja (pigmentacija i bore) nastaju usled izlaganja UV zračenju
– 5 ili više slučajeva plikova od opekotina od sunca nastaju tokom detinjstva i adolescencije čime se za 80% pospešuje rizik od nastanka raka kože
– 50% više slučajeva melanoma, najsmrtonosnijeg oblika karcinoma, tokom poslednje decenije
– 99% melanoma su izlečivi ukoliko se otkriju na vreme

Već 27 godina kožu čuva prestižna Anthelios linija

Čuvena Anthelios linija je prvi, vodeći dermokozmetički asortiman za sunčanje širom sveta, koji preporučuje više od 60.000 dermatologa. Nudi inovativne teksture i efikasne formule za sve tipove kože – bezbedne za našu kožu, ali i za planetu. Zato ovog leta probajte neke La Roche Posay proizvode:

ECO-osvešćen, dobar i za kožu i za planetu
Novi Anthelios ekološki odgovoran hidratantni losion SPF50+ i Anthelios ekološki odgovoran hidratantni losion SPF30, sa minimalnim brojem sastojaka pruža visoku efikasnost, a prikladan je i za osetljivu kožu sklonu reakcijama na izloženost suncu, lansiran je na globalnom nivou. Koristeći najnoviju tehnologiju zaštite od sunca, ovo je ujedno i prva kartonska tuba koja sadrži 45 odsto manje plastike u poređenju sa prosečnom plastičnom tubom. Sa ciljem da podigne svest o ekologiji, La Roche Posay ima u planu da do 2025. godine smanji upotrebu plastike za 70 odsto, a do 2030. godine čak za 100 odsto. Cena: 2.370 din.

Invisible Fluid za svakodnevnu upotrebu
Iako brojke nisu previše ohrabrujuće, ipak treba reći da je sve više ljudi svesno negativnog uticaja svakodnevnog izlaganja kože suncu i želi da koristi dnevnu zaštitu od sunca. Zahvaljujući inovativnoj netlock tehnologiji, Anthelios Invisible Fluid SPF50+ pruža kombinaciju ultra visoke UV zaštite i teksture koja je izuzetno lagana, vodootporna, otporna na znojenje i pesak. Savršen je za svakodnevnu upotrebu, pa čak i kada je UV zračenje visoko. Pogodan je za sve tipove kože. Cena: 2.459 din.

Age Correct – zaštita od sunca i nega u jednom proizvodu
Da bi zaštitio našu kožu, La Roche-Posay pomera granice i predstavlja inovaciju za zaštitu od sunca – Anthelios Age-Correct SPF 50, kompleks koji deluje protiv UVA i UVB zračenja i efikasno ublažava znakove starenja nakon 4 nedelje. U pitanju je dnevna anti-aging fotozaštita sa efikasnim sastojcima kao što su hijaluronska i LHA kiselina, PHE-resorcinol, niacinamid, glicerin i termalna izvorska voda La Roche-Posay. Cena: 3.122 din.

Foto: press