Film “Kako se kresnuti” – razoružavajuće iskren, nabijen i oprezan

Film “Kako se kresnuti” ili “How to have sex” stigao je u domaće bioskope i, prema pisanju The Guardian, reč je o razoružavajuće iskrenoj, nabijenoj, opreznoj i stvarnoj priči. Osim jedne od glavnih tema kojima se bave tinejdžerske komedije, film nam predstavlja i mladu glumicu koja se smatra pravim glumačkim otkrovenjem.

film kako se kresnuti How to have sex 4

Film “Kako se kresnuti” o očajničkoj potrebi za gubitkom nevinosti

The Guardian piše da film “Kako se kresnuti” preuzima jednu od glavnih tema brojnih tinejdžerskih komedija iz devedesetih godina – očajničku potrebu za gubitnkom nevinosti, razularenost i hedonizam, skrećući pažnju na neka neprijatna pitanja o neželjenom seksualnom iskustvu.
Debitantsko ostvarenje britanske rediteljke Moli Mening Voker (Molly Manning Walker) “Kako se kresnuti” pre ulaska u biosopske sale prikazan je na tek završenom Festivalu autorskog filma.
Svetska premijera filma održana je na ovogodišnjem Kanskom festivalu gde je ovenčan nagradom “Izvestan pogled”, a na festivalu u Zagrebu osvojio je glavnu nagradu Zlatna kolica za najbolji dugometražni film.

Mlada glumica zadivljujućeg glumačkog talenta

Tinejdžerke Tara, Skaj i Ema planiraju svoje najbolje leto. U grčkom gradiću Malia nema čega nema – od pića, klubova, do dobre muzike i dobrih tipova, kao glavnih sastojaka svih žurki nad žurkama. Tara, koju tumači mlada glumica Mia Mekena-Brus ,ima dve misije – da se dobro zabavi i napokon da ima seks, kao jedina u društvu koja “to” još uvek nije obavila. Filmska kritika hvali mladu britansku glumicu Miju Mekenu-Brus (Mia McKenna-Bruce) navodeći da je ona glumačko otkrovenje s obzirom na to da je pokazala zadivljujući glumački talenat.