GIVENCHY DAHLIA DIVIN: SENZUALNA BOGINJA

Alicia Keys, Givenchy Dahlia Divin parfem
Alicia Keys, harizmatična pevačica raskošne lepote prava je junakinja Dahlia Divin mita

Kada je kreirao mirisnu kompoziciju novog Givenchy parfema Dahlia Divin, Francois Demachy poželeo je da od žene stvori boginju, ili da je bar natera da skrivenu boginju u sebi pokaže svima. Žena koja miriše na Dahlia Divin parfem, prema njegovoj viziji trebalo bi da bude uzvišena, senzualna moderna ikona, baš kao što je to Alicia Keys, multitalentovana pevačica, tekstopisac, glumica, producent, filantrop… Harizmatična, spokojna, raskošne lepote, istinski graciozna Alicia se nametnula kao prava junakinje Dahlia Divin mita, žena koja će na najbolji način promovisati novi Givenchy parfem.

Mirisna formula Dahlia Divin parfema spada u grupu cvetno-drvenastih. Sadrži note sočne mirabelle šljive koje se mešaju sa opojnim mirisom buketa belog cveća, a primat drži jasmin. U zadnjim notama su drvenaste arome vetivera, sandalovine i pačulija koje ostavljaju senzualni mirisni trag u vazduhu.

Za Dahlia Divin parfem – vanvremenski, elegantan, sofisticiran, blistav… odabrana je ista takva bočica svedenog geometrijskog dizajna, od providnog stakla, sa belim zatvračem u beloj nijansi, paspuliran bež tračicama. Etiketa sa imenom parfema je detalj krajnje prefinjenosti. Štampana je u duplom, zlatnom logotipu, vidljivom čak i kada bocu posmatrate s leđa. Grlo je obavijeno finom zlatnom niti od kojih je satkana i haljina visoke mode kuće Givenchy koju nosi Alicia Keys.
Kada osetite mirisnu kompoziciju Dahlia Divin parfema rađaju se sledeće emocije – ženstvenost, elegancija, otmenost, prefinjenost mirisa koji miluje kožu senzualnim aromama. Ako bi utisak koji miris ostavlja na naša čula mogli da prevedemo u sliku, naš bio izgledao ovako: Audrey Hepburn, s visokom punđom, u crnoj haljini, ispred Tiffany izloga u filmu Breakfast at Tiffany’s. Ili, spremanje za prvi ozbiljan dejt.

Foto: Givenchy press, Višnja Ivanić