KARIM SATTAR: HARIZMATIČNI DR. HAUSCHKA ŠMINKER POSETIO BEOGRAD

Karim Sattar u parfimeriji Metropoliten
Karim Sattar, internacionalni make-up artist Dr. Hauschka kozmetike, krajem februara bio je gost Beograda

Detinjstvo je proveo na biodinamičkoj farmi, u oblasti donje Rajne što mu je od malih nogu pomoglo da nauči kako se poštuje priroda. I danas se druži sa prirodom, kao internacionalni make-up artist Dr.Hauschka kozmetike. Harizmatični Karim Sattar krajem februara, u beogradskoj parfimeriji Metropoliten, pokazao je i damama sa našeg podneblja deo svog šminkerskog umeća, ujedno predstavljajući novi Dr.Hauschka tečni puder u pet sjajnih nijansi.

Karim i Natasa (2)
Karim i Nataša Kuzmanović, autorka beauty bloga Uncle Abadash

Uopšte nije skrivao da mu se Beograđanke sviđaju, kaže da su lepe, dobro stilizovane, ali nešto im je ipak zamerio – koriste rumenilo više nego što je potrebno.

U kreativnom timu Dr. Hauschka dekorative, kao vodeći make-up artist brenda, zadužen je za razvoj dekorative. Živi i radu u Hamburgu (Nemačka) a sve što je godinama učio dobro je iskoristio tokom 16 godina rada u make-up industriji. Obrazovanje za make-up umetnika sticao je u Nemačkoj, Londonu, Njujorku i Atini.

Pozivnica za susret sa Karimom Sattarom

A počelo je ovako…. Kao klinac se interesovao za sve što je kreativno, a najveća inspiracija su mu bile majka i sestra. Onda je usledio susret sa učiteljicom u osnovnoj školi. Seća se da je bila veoma glamurozna, neobično se šminkala i nosila tako dobro lakirane nokte koji su njega uvek iznova fascinirali. Okružen tim trima inspirativnim ženama rešio je da se oproba kao frizer, a kada je savladao i tu tehniku, shvatio je da ženama sa dobrom frizurom nedostaje još i dobra šminka za kompletan stajling. Tako je krenula njegova make-up priča koja mu je postala prava strast.

Karim i Biljana (2)
U jednu Biljanu, čim je došla po njega na beogradski aerodrom, odmah se zaljubio! U njenu prirodnu lepotu, i divnu dušu, kako nam je priznao…

Najbolji deo njegovog posla, kako kaže, je kada posle šminkanja vidite srećnu, nasmejanu ženu. Priznaje da su mu sreća i poverenje koje mu žene ukazuju najmoćniji look koji može da postigne.

20150226_171554

Njegovom umeću prepustile su se Dame Anita Roddick, Jane Fonda, Anastacia, Charlene Princess of Monaco, Franziska van Almsick, Princess Melanie of Monaco, Paris Hilton, Patricia Espinosa Cantellano, Barbara Eden, José Carreras i druge poznate ličnosti, ali Karim ipak najviše voli da šminka sasvim obične, “stvarne” žene za koje napominje da su toliko različite u svojoj lepoti, idealne za mnogo novih make-up eksperimenata. A kada ga pitate koju poznatu damu bi zaista želeo da vidi u svojoj šminkerskoj stolici Karim Sattar izdvaja vanvremenske žene poput Kate Winslet, Halle Berry i Helen Mirren.

Do sledećeg viđenja dragi Karime!

P.S. A tada ću te odvesti u radnju gde se prave cipele koje si hteo da imaš i ti  😉

 

Foto: Dario Marić, Višnja Ivanić