H&M STUDIO KOLEKCIJA: PROLEĆE I LETO U JAPANSKOM MINIMALIZMU

H&M Studio kolekcija za proleće/leto 2018. i ove godine će biti predstavljena u Muzeju dekorativnih umetnosti, tokom Nedelje mode u Parizu, sa istim konceptom kao i prethodne godine “vidi sada – kupi sada”. Pravo sa pista nova kolekcija će stići u H&M prodavnicu u Knez Mihailovoj ulici, u četvrtak 1. marta.
Glavna inspiracija za H&M Studio S/S 2018 kolekciju je minimalistički dizajn i nenametljiva gracioznost Japana a H&M će biti jedan od sponzora velike izložbe posvećene Japanu u prostoru Muzeja dekorativnih umetnosti. Izložba će biti otvorena kasnije ove godine, u slavu 150 godina kulturne razmene između Francuske i Japana, sa posebnim osvrtom na uticaj zapadne kulture na ovu zemlju Dalekog istoka.
– Muzej dekorativnih umetnosti je predivan, legendarni prostor i izuzetno smo srećni što ćemo u njemu predstaviti Studio kolekciju i što će na istom mestu kasnije biti velika izložba posvećena Japanu, koji je imao veliki uticaj na ovogodišnju kolekciju – rekla je Pernila Volfart, direktorka dizajna brenda H&M.
Pre revije u Parizu pogledajte kolekciju koja uskoro stiže i kod nas a koju odlikuju opuštena obuća i odeća čistih silueta koja će na prvu podsetiti na radnu odeću. Ženski deo kolekcije fokusiran je na printove i jarke boje koje se nose od glave do pete, u formi dugačkih haljina, jednostavnih tunika preko pantalona i upečatljivo pletivo.

Foto: press