HP SPECTRA: NAJTANJI LAPTOP NA SVETU

Spectre_Saf_Gallery_zoom3

Kompanija HP Inc. predstavila je novi model računara HP Spectre, najtanji laptop na svetu. Kućište od aluminijuma, izrađeno na CNC mašini, tanko je koliko i jedna AAA baterija – samo 10,4 mm. Moćni Intel Core i5 i i7 procesori pružaju superiorne performanse u odnosu na mobilne procesore koji se često koriste u uređajima ove klase, a vrhunsko iskustvo u zabavnom sadržaju je postignuto FullHD ekranom veoma tankog okvira, dijagonale 13,3 inča (33,8cm) i Bang&Olufsen zvučnim sistemom. HP Spectre 13.3_right facing paired with wireless mousePrilikom dizajniranja HP Spectre modela HP je svaki deo ponovo osmislio kako bi osigurao najbolje iskustvo korisnika uz najbolje performanse. Rezultat je premijum laptop računar koji ne primorava korisnike da prave kompromis između stila, funkcionalnosti ili performansi, zahvaljujući karakteristikama kao što su:
1. Donji deo računara, izrađen od ugljeničnih vlakana, čini da računar bude veoma otporan i lagan, pa tako ukupna masa laptop-a iznosi samo 1,1 kg
2. Detalji od bakra visokog sjaja ručno su polirani, čime je dobijen efekat skupocenog nakita, a zahvaljujući inovativnom šarkama sa klipovima stvoren je utisak kao da tih šarki i nema.
3. Inovativna hibridna baterija podeljena u dva tanka dela pruža isti kapacitet kao jedna baterija dajući autonomiju od 9,5 sati rada na najtanjem laptopu na svetu.
4. Full HD IPS ekran veoma tankog okvira sa Corning Gorilla zaštitom pruža vrhunski osećaj prilikom rada sa slikama, usavršavanja prezentacija ili gledanja filmova.
5. Šesta generacija Intel Core i5 i i7 procesora i super brzi PCIe SSD kapaciteta do 512GB upareni su sa do 8GB sistemske memorije kako bi se dobile najbolje performanse. Ugrađen je i Intel-ov hiperbarični sistem hlađenja koji hladi čak i ovako moćne procesore, u malom pakovanju.
6. Bang & Olufsen stereo zvučnici i HP Audio Boost tehnologija predstavljaju kombinaciju hardvera i softvera koji daju korisniku željenu dubinu zvuka.
7. Tri USB Tip C priključka, od kojih dva podržavaju Thunderbolt standard, omogućavaju brzu i raznovrsnukonekciju za I/O uređajeHP Spectre 13

Novi ENVY Hybrid odlikuje tanji dizajn, dužu autonomiju baterije, 11 sati, i mogućnost povezivanja sa 4K ekranima.
Kombunijući snagu i performanse u novom tanjem kućištu, HP ENVY x360 sa ekranom dijagonale 15,6 inča (39,6cm) je 21 odsto tanji i ima dužu autonomiju baterije u odnosu na model iz prethodne generacije. Masa računara je samo 2,04kg, a debljina 18,8mm. Sa vanvremenskim kompletno metalnim dizajnom, HP ENVY x360 sada nudi ekrane više rezolucije za korisnike koji žele da gledaju i rade na 4K sadržaju.

new  HP Spectre

Foto: press