I MODNA KUĆA CAROLINA HERRERA DIZAJNIRALA PRVU KOLEKCIJU ŠMINKE

Dizajnerka Carolina Herrera, pod okriljem svoje modne kuće, pokrenula je prvu makeup kolekciju. Makeup linija, sa CH inicijalima, još uvek nije zvanično promovisana, a detalji kolekcije mogli su krišom da se vide u bekstejdžu, tokom priprema za reviju jesen/zima 2020-2021.
Poštovaoci ovog “večito klasičnog brenda” uskoro će moći da uživaju i makeup proizvodima kuće Carolina Herrera koja se sastoji od 36 ruževa za usne, sjajnog, satenskog i mat finiša, 8 kompakt pudera, jednog highlightera, univerzalnog proizvoda za matiranje, četkice za puder i podesive četkice za usne. Čitava kolekcija u prodaju će biti puštena sredinom marta, i to prvo u londonskoj Harrod’s robnoj kući, a zatim na sajtu ove kuće.

Kolekcijom ruževa dominiraju neonskocrvena, bogata ružičasta nijansa, kao i sočna narandžasta boja, ali, mnogo zanimljiviji je dizajn proizvoda i njihova ambalaža na kojoj su zajednički radili kreativni direktor Carolina Herrera kuće Wes Gordon i dizajnerkina ćerka Carolina Adriana Herrera. Ambalaža makeup proizvoda nosi prepoznatljive motive uzetih iz arhiva kuće Carolina Herrera –  crno-bele geometrijske dezene, rese, tufne, kao i zlatne akcente.
Dizajnirano je 10 jedinstvenih zatvarača ruževa za usne – 8 dezeniranih, a 2 su jednobojna, u crnoj i crvenoj boji, na kojima može da se doda i kićanka od satenskih resa, jer Carolina Herrera smatra da i šminka može da bude ukras i izgleda kao nakit.

Foto: wwd.com, coveteur.com