IZABRANI POBEDNICI KONKURSA MIKSER FESTIVALA – BLACK BOX

blackbox

Na umetnički konkurs Mikser Festivala Black Box (Crna kocka) pristiglo je preko 160 radova iz zemlje i regiona. Mikser je, u saradnji sa Fakultetom primenjenih umetnosti u Beogradu, odabrao čak 100 pobedničkih radova autora iz Srbije, Crne Gore, BiH, Hrvatske, Austrije, Belgije i Norveške, koji će biti postavljeni na ulicama Savamale tokom Mikser Festivala, od 3. do 7. juna, u okviru kolektivne instalacije.

Make money, not art od Denis Hegić, Harald Geil  i Antuan Te
Make money, not art, Denis Hegić, Harald Geil i Antuan Te

Black Box konkurs je novina u umetničkom programu Mikser festivala i predstavlja grupnu izložbu, kolektivnu instalaciju radova koja istržuje intimno i kolektivno osećanje teskobe prouzrokovano nemogućnošću da se pojedinac adekvatno izrazi unutar svoje zajednice, porodice, kolektiva, akademske sredine, svog profesionalnog okruženja, javnosti i države. Konkurs Black Box je, kao i tema ovogodišnjeg Mikser festivala – Neizdrž, inspirisao umetnike da ponude međusobno veoma različita autorska rešenja koja se prosežu od impresivnih multmedijalnih instalacija i interaktivnih performansa, do jednostavnih mikro intervencija na zadatom formatu crne kutije, precizno određenih dimenzija 60x60x60 cm.

Takmičenje za svetski kup, Stefan Ikonić

Radovi ce biti izloženi za posetioce od srede do petka (18-22 h) i u subotu i nedelju (13-22 h). Autori će svakog dana tokom festivala u periodu od 18 do 20 h dočekivati posetioce. Nakon festivala, radovi će biti izloženi na galeriji Mikser House-a, do kraja juna 2015.

dream_box4 Katarina Rasic
Dream Box, Katarina Rašić