IZLOŽBA FOTOGRAFIJA PRINCA MIHAJLA OD JUGOSLAVIJE

Izložba fotografija Vizije, autora princa Mihajla od Jugoslavije, u Beograd stiže odmah posle Sankt Peterburga i izlaganja na VIII Međunarodnom kulturnom forumu. Radovi princa Mihajla od Jugoslavije, unuka poslednjeg regenta Jugoslavije (od 1934. do 1941.) Princa Pavla, čiji je deda sa majčine strane bio je Kralj Umberto II, poslednji kralj Italije, prognan 1946. godine, biće otvorena u sredu, 11. decembra 2019. godine, u 18.30 časova, u Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu (Kneza Miloša 56).
Princa Mihajlo od Jugoslavije odrastao je i studirao u Francuskoj, Švajcarskoj, Velikoj Britaniji i Nemačkoj. Kao veliki putnik i ljubitelj umetnosti stekao je izoštreni smisao za opservaciju. U njegovoj porodici oduvek je postajala velika strast ka fotografiji. Beleženje slika nudi mu trenutke opuštanja i zadovoljstva koje je odlučio da podeli sa drugima. Privlači ga priroda, ali fotografiše i predmete koji pokazuju smisao za red i logiku. U svojoj karijeri fotografa izlagao je u brojnim prilikama i učestvovao na mnogim manifestacijama.
Ova izložba kombinacija je fotografija snimljenih u raznim zemljama, među kojima je i Srbija, a pre svega Beograd.
– Obuzet emocijama dok danju prolazim pored raznih objekata, pokušavam da zabeležim te emocije kako bih mogao da ih podelim sa onima koji gledaju moje fotografije. Ova izložba je plod mnogih časova fotografisanja i spajanja delića kako bi se stvorila finalna slika. Poput slagalice sačinjene od emocija, finalni rezultat stvara viziju onoga što vidim i osećam – izjavio je autor, Mihailo od Jugoslavije.
Izložba će biti otvorena do 24.12.2019. godine, a ulaz je slobodan.