JOŠ JEDAN SPEKTAKULARAN NASTUP: INES JANKOVIĆ PREDSTAVILA MODNU KOLEKCIJU BIRDS IN SPACE ZA PROLEĆE-LETO 2017.

Spektaklom na platou ispred Muzeja istorije Jugoslavije u Beogradu mоdna dizajnerka Ines Janković predstavila je BIRD IN SPACE kolekciju za proleće-leto 2017. koja je deo njenog poznatog brenda Ines Atelier.

Bird in Space modna linija inspirisana je istoimenom skulpturom rumunskog vajara Konstantina Brankucija, remek-delom nastim 1923. godine, a ono što ga čini specifičnim je činjenica da se umetnik nije fokusirao na fizičke atribute ptice, već na njene pokrete u letu. Eliminisani su perje i krila a telo izduženo do granice apstraktnog i futurističkog. Upravo na toj filozofiji baziran je i dizajn modela koji čine ovu kolekciju.

Ideja dizajnerke bila je da predstavi modernu ženu koja nije izgubila svoju senzualnost i sofisticiranost. Ona je slobodna i poletna, što je prikazano korišćenjem laganih svilenih tkanina, sa štampanim motivom krila, upotpunjenim detaljima neonskih boja. Kao specifičan vid primene kontrasta, prisutna je upotreba hi-tech satena, 3D mreže i kože u metalik tonovima, koji vanvremenskom izgledu daju notu svežine i inovacije. Biti oslobođen stega koje nam diktira današnje vreme, zapravo pretstavlja najveći luksuz savremenog života. Kada uspemo da ih se oslobodimo, na bilo koji način, tada počinjemo stvarno da živimo…IMG_2723

– Pored činjenice da mi je izuzetno važno da sama kolekcija bude dobra, kompletna produkcija jedne revije za mene je podjednako bitna. Važno je obratiti pažnju na svaki detalj – od pozivnice, preko izvedbe i produkcije same revije do koktela posle revije. Ova revija mi je produkcijski bila do sada najveći izazov i poduhvat i moram priznati da je jedni problem bilo vreme, ali kiša nas je zaobišla –  izjavila je Ines Janković posle revije.

Pod kreativnom direkcijom  Balše Garčevića iz studija DesignBüro, a u organizaciji Modnog studija Click i agencije PREVENTER, Ines je i ovoga puta u produkciji svoje prezentacije otišla korak ispred. U fontani Mladost bila je postavljena kružna  pista, čiji je autor bio Dalibor Milićević – Deks, a u čijem centru su se našli veliki LED ekrani sa kojih su išle animacije Nenada Radojčića (Braća Burazeri) koje prate kampanju Bird in Space.

JT__8439

JT__8602


Kolekcija Bird in Space uskoro će se naći u studiju INES Atelier, u Dositejevoj 22/2.

Foto: Alex Sceliano, Jovana Tomašević