KARLIE KLOSS & JOURDAN DUNN U #VICEVERSA PROLEĆNOJ KAMPANJI LIU JO

IMG_3382Novom kampanjom za proleće 2016. nazvanom #Viceversa italijanski modni brend LIU JO menja taktiku u svojoj komunikaciji – osmislili su moćan koncept, koji prati evoluciju brenda sa modnim ikonama Karlie Kloss i Jourdan Dunn, trenutno najtraženijim modelima na globalnoj modno sceni. Ova kampanja je glavna prekretnica u evoluciji LIU JO modnog jezika i prevodi ga u fotografije koje odišu ženstvenošću i glamurom na osnovu čega je brend izgradio svoju istoriju. Kroz prizmu stvarnog prijateljstva između dva top modela, neprikosnovene muze našeg vremena u snimcima za LIU JO poručuju nam da ne postoje dva načina gledanja na stvari.

Kampanju za glavnu kolekciju snimao je australijski fotograf Chris Colls. On stavlja svež i jasan akcenat na LIU JO kolekciju, ali i na glavne protagonistkinje u mix and match igri modernih stavova, komada, boja ali i crno-belim motivima. Press kampanja za LIU JO jeans i denim odlično se uklapa u koncept kao prirodna varijacija projekta ističući casual dušu brenda u kombinaciji sa licima Karllie i Jourdan koje, kroz crno-bele fotografije daju glamuroznu notu LIU JO džinsu. Denim_LiuJo_SS16_S24_032_cat6_CMYK_C

IMG_4726

Karlie Kloss je trenutno jedan od najvažnijih modela svetske modne scene. Ova američka manekenka 32 puta je bila na naslovnici VOGUE-a. Otkrivena je na humanitarnoj modnoj reviji sa 13 godina u rodnom St. Louisu i od tada je zaštitno lice na revijama Marca Jacobsa, Oscara de la Rente i Versacea.

Jourdan Dunn je jedno od najvoljenijih i najpriznatijih modela svoje generacije. Otkrivena je sasvim slučajno u butiku 2006. godine. Dve godine kasnije postala je prvi crni model koji se nakon 13 godina pojavio na PRADA modnoj reviji, a Steven Meisel ju je odabrao za naslovnicu italijanskog izdanja VOGUE – BLACK. Godine 2012. odabrana je da bude jedna od 5 britanskih modela koji su se pojavili na ceremoniji zatvaranja Olimpijskih igara u Londonu.

Photographer: Chris Colls
Stylist: Maya Zepinic
Hair Stylist: Tomo Jidai
Make Up Artist: Sally Branka

 

Foto: press