LA VIE EST BELLE L’ECLAT: NOVI LANCOME PARFEM UČINIĆE VAS BAŠ SREĆNOM OVE JESENI

“La vie est belle” (život je lep) kaže francuska izreka koja je odavno postala i neka vrsta filozofije života, a nedavno i izazov za dva Lancome parfimera da baš tu filozofiju pretoče u novi parfem za jesen 2017. – La vie est belle L’Eclat Eau de Parfum. Otkad je parfem La vie est belle prvi put kreiran u kući Lancome 2012. godine poboljšanje olfaktornog doživljaja sreće uočljivo je sa svakim novim izdanjem. Taj zadatak bilo je interesantno iskustvo za Dominique Ropion i Anne Flipo, dvoje velikih parfimera odgovornih za originalni sastav La vie est belle parfema. Svaku put su se iznova i iznova – sa inventivnošću i elegancijom – prihvatali izazova da istraže aspekt najintenzivnijeg, ali i najkompleksnijeg osećanja kao što je sreća.
Pre dve godine, kompanija Lancôme zamolila ih je da ideju sreće koja se neodoljivo širi od osobe ka drugima, kao bljesak svetlosti, oslikavajući se do večnosti, prevedu u miris. Bile su im potrebne dve godine da stvore novi Eau de Parfum – La vie est belle L’Éclat koji pokazuje kako se sreća uvećava deljenjem. Miris otkriva oštru glavnu notu na blagoj i plemenitoj bazi, okupanoj u prozračnu svežinu cvetova pomorandže. Taj cvet je u srcu ove konkretne priče, koji i podseća na La vie est belle, i deluje kao potpuno nov.

La vie est belle L’Éclat Eau de Parfum iznenađuje svojom cvetnom svežinom – citrusnom i gurmanskom. Ona stvara zavisnost! Neodoljivo topla kompozicija koja otkriva mnogostruke aspekte cveta pomorandže – legendarnog cveta južnih predela koji delikatno budi čula svojom divnom, jedrom svežinom.
– Cvet pomorandže jedan je od mojih omiljenih sastojaka zato što ima neiscrpnu količinu različitih aspekata – priznaje Anne Flipo dok istraživao njegovu mešavinu blistavih, svežih, sjajnih i senzualnih osobina, kako bi se izrazila odlučna optimistična ženstvenost La vie est belle čija mirisna osnova počiva baš na ovim notama.
Uzdignut esencijama ruže i jasmina, miris cveta pomorandže stvara opojni cvetni buket osvetljen svežinom sofisticiranog bergamota i mandarine i obogaćen akordom frezije sa delikatnim detaljima latica. Njegova osnova sadrži neponovljiv plemeniti akord parfema La Vie Est Belle, koji je i ovog puta osmislio Dominique Roupion koristeći LMR CO2 iz mahuna vanile, ambroksan i sandalovinu.
– Kako sam mogao da ponovo stvorim legendarnu zavisnost od La Vie Est Belle? Kombinacijom kremastih i sunčanih nota – objašnjava Dominique Roupion i kaže da je zamenio originalan akord mekim, potentnim LMR CO2 iz mahuna vanile koji obavijeni prijatnim notama sandalovine, doprinose stvaranju ukusnog krema od cveta pomorandže.
Kako bi izrazila svoju ideju sreće koja se širi i uvećava, dizajnerka Catherine Krunas je došla na ideju da prekrije konture originalne bočice – “kristalni osmeh” – sa bezbroj stranica.
– Drzak u svojoj preciznosti i senzualnosti, dizajn La vie est belle je definisan njegovim oblinama, veličinom osmeha, i ne bi trebalo da izgubi išta od svoje elegancije i čistote tokom svog razvoja. Želela sam da isečem staklo kako bih naglasila njegovu veličinu na očigledan način, koji stvara optički efekat i poigrava se perspektivom – objasnila je dizajnerka bočice.

Inače, nova bočica koju su dizajnirali majstori obrade stakla, u vekovima staroj kompaniji Maison Pochet, kao i originalni dizajn, zahtevala je neverovatnu tehničku virtuoznost i bezbrojne pokušaje pre nego što su uspeli da proizvedu formu koja je na skicama dizajnera imala čiste, moderne linije. Svako od 221 ispupčenja koja obavijaju bočicu ima pet strana i uglovi su ručno podešavani kada su pravljeni kalupi, tako da svako od njih izgleda da je oživelo kada ga je obasjala svetlost. Kristalni osmeh je na taj način pretvoren u brilijantan kaleidoskop koji umnožava do beskraja svaki zrak svetla koji se u njemu ogleda.
Kampanju za novi Lancome La vie est belle L’Éclat Eau de Parfum objektivom je zabeležio fotograf Džoš Olins slikajući Džuliju Roberts kako sedi među mnoštvom ljudi, dominira društvom i naizgled zrači i blista poput sunca. Alexandre Vauthier je i ovog puta dizanirao njenu haljinu, sjajnu kreaciju ukrašenu sa bezbroj kristala.
La vie est belle L’Éclat Eau de Parfum možete naći u Sephora i Jasmin parfimerijama, a cene po militraži su:
30ml – 8.022 din.
50 ml – 11.417 din.
75 ml – 12.961 din.

Foto: Lancome press