LES PRêTS-A-PARFUMER: DIPTYQUE VEZA IZMEĐU VIZUELNOG I MIRISNOG

Dizajn je nerazdvojan deo Diptyque priče, a u Prêt-à-Parfumer kolekciji brend nam na poetičan, ali moderan način, tehnološki savršen, ali inspirisan istorijom, donosi novo iskustvo uživanja u parfemu. Vizuelna i mirisna dimenzija spojena je u jedinstven aksesoar koji ća vam pomoći da parfem koji volite bude diskretan, ali upečatljiv deo vašeg ličnog stila. Kolekcija “Les prêts à parfumer” nam predstavlja mirisne artefakte: nalepnicu-tetovažu, broš i narukvicu. parfemski broš
Renesansa je poznavala broševe (“pomander”), priveske i prstenje u kojima su nošene mirisne supstance, a Diptyque ih oživljava jedinstveno kreiranim brošem u obliku ptice. Ptica nije tu slučajno, ona se provlači kroz dizajnerski koncept brenda od samih početaka, još od kada je u dizajnerskom butiku, u ulici Sen Žermen broj 34, u kom su prodavani redizajnirani predmeti doneseni sa putovanja po svetu (drvene ptice iz Britanije i sa Itoka), kreirana prva mirisna sveća danas kultnog brenda… U svakom brošu je keramička pločica sa posebnom tehnikom enkapsuliranim parfemom, koji obećava čitav mesec mirisnog uživanja. Vaš broš može oko vas širiti jedan od poznatih i voljenih Diptyque mirisa: Do Son, Fleur de Peau ili Eau rose. Cena: 11.970 din.parfemska narukvica
Obucite se u crno ili belo, stavite Diptyque pamučnu upletenu crno-belu narukvicu i širite oko sebe drevneast-baršunast miris sandalovine iz Tam Dao parfema. Učvršćena kopčom, narukvica se jednostavno stvara po vašoj meri od Diptyque mirisnih niti. Čak 6 metara mirisne niti obećava vam 30 narukvica, od kojih će svaka širiti oko vas miris čitave nedelje. Dovoljno je samo da napravite mali gest. I intrigantne note sandalovine ili nežne latice ruže zaplesaće svoj mirisni ples oko vas. Cena: 9.075 din.

mirisni stiker/tetovaža za kožu
Poput obličja iz teatra senki, delikatan poput najfinijeg nakita, stiker za kožu u obliku labuda, ruže ili tuberoze nosi jedan od tri kultna mirisa brenda: L’Ombre dans l’Eau, Eau Rose i Do Son.
Izaberite svoj miris, izaberite gde želite da bude vaša mirisna “tetovaža”: na ruci, na ramenu, da proviruje iz dekoltea… Jedinstvena tehnologija nanošenja parfema na tkaninu omogućava celodnevnu difuziju mirisnih čestica. Svaka nalepnica-tetovaža može se upotrebiti tri puta, a lepak koji naleže na kožu je hipoalergenski.
Diptyque je u ovom jedinstvenom projektu sarađivao sa pariskim brendom Maison Marbella koji kreira “nakit za kožu”, inspirisan motivima iz renesanse. Nalepnice-tetovaže izrađene su na severu Francuske, kao prvi mirisni aksesoar koji se lepi na kožu, poput privremene tetovaže. Cena: 5.670 din.

Foto: press Tekst: Ljilja Grujić