Mediteranska estetika sa potpisom Jacquemus

Mediteranska estetika bila je inspiracija za prvu Object home kolekciju koju je dizajnirao poznati francuski modni dizajner Simon Porte Jacquemus. Godine 2022. Jacquemus je ušao u svet dizajna enterijera sa danskim brendom posteljine Tekla, dok uz prvu home kolekciju Object istražuje dizajn enetrijera i slavi talenat dizajnerke Gae Aulenti i mediteransku estetiku.

Kolekcija koja asocira na jug i sunce

Naime, Jacquemus je zajedno sa proizvođačem luksuznog nameštaja Exteta iz Brianze kreirao specijalno reizdanje serije Locus solus, koju je dizajnirao italijanski arhitekta šezdesetih godina prošlog veka (1964) a koja se sastoji od fotelje, dve stolice i ležaljke sa belim okvirom i žutom prugastom tkaninom. Komadi nameštaja namenjeni su za otvoreni prostor, a poseban akcenat daje joj tkanina sa prugama, obično koriđćenja za suncobrane. U Objects home kolekciji dominira žuta boja, kao prva asocijacija koja podseća na jug, na sunce i savršeno odražava ličnost Jacquemusa.

Objects Jacquemus

Mediteranska estetika inspirisana nekadašnjim klubovima na plaži

– Ova saradnja sa Exteta kućom nastala je prirodno i spontano. Oduvek sam sanjao da razvijem liniju nameštaja… Veliki sam ljubitelj dizajnerskih stolica i godinama sakupljam starinske Gae Aulenti stolice, od kada sam ih video u filmu La Piscine Jacques Deraya. Dodao sam malo Jacquemus elementa tako što sam se odlučio za žuto-belu prugastu štampu, inspirisanu klubovima na plaži 80-ih godina – objasnio je Simon Porte Jacquemus kako je nastala kolekcija Object, ne krijući da su bioskop, dizajn, arhitektura i umetnost uvek bili izvor inspiracije i njegove velike strasti.

Foto: Theo de Gueltz

Mediteranska estetika Jacquemus
Foto: Theo de Gueltz