MY UV-PATCH: NALEPNICA KOJA ĆE VAS OBAVEŠTAVATI DA LI STE I KOLIKO SIGURNI NA SUNCU

Svoju posvećenost istraživanjima na polju zaštite kože od UV zraka i borbi protiv raka kože La Roche-Posay pokazao je i MY UV-PATCH najnovijim otkrićem – “rastegljivim i nosivim uređajem“ odnosno fleksibilnom UV nalepnicom u obliku srca za praćenje izloženosti kože UV zracima, povezanom sa mobilnim telefonom koji korisnika obaveštava o sigurnoj izloženosti i zaštiti od sunca. MY UV-PATCH nalepnica koristiti se veoma jednostavno: korisnici MY UV Patch prvo će morati da naprave sliku flastera i prebace je u mobilnu aplikaciju La Roche-Posay MY UV Patch koja, tokom višednevne upotrebe, analizira fotosenzitivne kvadratiće različitih boja i određuje količinu UV zraka kojima je korisnik izložen. Površina nalepnice iznosi oko jedan kvadratni centimetar, dok je njegova debljina 50 mikrometara,  što je srazmerno polovini prosečne debljine dlake. Flaster sadrži fotosenzitivne boje koje se prilagođavaju osnovnom tenu kože i menjaju boju kada su izloženi UV zracima, pri čemu označavaju različite nivoe izloženosti suncu. Zalepite je na deo tela izložen suncu (najbolje ruke), kupajte se i sunčajte s njom i obavljajte normalno sve svakodnevne aktivnosti bez bojazni da će se skinuti. Nalepnica traje od 7 do 10 dana. Prilikom upotrebe flastera i aplikacije ne zaboravite da kožu zaštitite odgovarajućim zaštitnim sredstvima, a MY UV Patch prodaje uz odabrane Anthelios proizvode za odrasle i decu:
– ANTHELIOS XL SPF 50 osigurava vrlo visoku zaštitu za lice i telo (PPD 34) i sadrži sastav filtera MEXOPLEX®, posebno namenjenog koži koja je osetljiva na sunce. Nudi visoku efikasnost protiv UVB i UVA zraka u minimalističkoj formuli koju koža vrlo dobro podnosi (2.224,54 din.).
– ANTHELIOS DERMO PEDIATRICS SPF 50 mleko za zaštitu dečje kože ima vrlo visoku, foto-stabilnu UVA/UVB zaštitu širokog spektra i garantuje optimalnu zaštitu protiv UVA zraka (strožu od evropskih preporuka) zahvaljujući patentiranom sastavu filtera u kombinaciji sa termalnom vodom La Roche-Posay koja ima umirujuće i antioksidativno delovanje (2.236,16 din.).

Na predstavljanja ove jedinstvene tehnologije održana je #SaveYourSkin panel rasprava na kojoj su učestvovali priznati stručnjaci iz ove oblasti. Prof. dr Željko Miljušković, predsednik Udruženja dermatovenerologa Srbije (UDVS), govorio je o edukaciji stručne javnosti kao prvom koraku ka edukaciji šire javnosti o brojnim opasnostima UV zraka. Prof. dr Lidija Kandolf Sekulović, predsednik Euromelanoma borda Srbija, govorila o tome koliko je javnost u Srbiji osvešćena po pitanju melanoma, kao i koliko ima prostora u unapređivanju odgovornog ponašanja na suncu, dok se doc. dr Dušan Škiljević, potpredsednik UDVS-a i član Euromelanoma borda Srbija, osvrnuo na podatke iz IPSOS studije o navikama ljudi pri izlaganju Suncu. Miodrag Ranisavljević, IT ekspert, i Marko Stamenović, La Roche-Posay medical area manager, istakli su značaj i upotrebu nosive tehnologije naglašavajući da se ova nova tehnologija pojavila u vreme kada je izloženost suncu veliki zdravstveni problem, pri čemu 90 odsto nemelanomskih rakova kože povezujemo sa izloženošću ultraljubičastom (UV) zračenju sunca, kojeg takođe pripisujemo poteškoćama pigmentacije kože i foto-starenja. U okviru studije koju je IPSOS sproveo 2015. godine, La Roche-Posay je utvrdio da, uprkos činjenici što je 88 odsto populacije širom sveta svesno opasnosti pri izloženosti suncu bez zaštite, čak četiri od 10 osoba ne razmišljaju o upotrebi proizvoda za zaštitu od sunca kada nisu na odmoru.

Foto: press

One thought on “MY UV-PATCH: NALEPNICA KOJA ĆE VAS OBAVEŠTAVATI DA LI STE I KOLIKO SIGURNI NA SUNCU

Comments are closed.