NA KONCERTU U NARODNOM POZORIŠTU LP DUO PREDSTAVIĆE ALBUM ”DUALITY”

LP Duo, jedan od najznačajnijih klavirskih dua na našim prostorima, nastupiće u petak, 6. marta, u 20 sati, u Narodnom pozorištu u Beogradu, na sceni Raša Plaović, gde će koncertno promovisati album „Duality“, u izdanju Universal Music.
Album „Duality“ prvi put na jednom mestu okuplja autorske kompozicije pisane za izvođenje na hibridnim klavirima LP Dua, potpuno novom instrumentu razvijenom tokom istraživačkog projekta Quantum Music, koji prvi put u takvu vezu dovodi muziku i kvantnu fiziku.
Motiv dualnosti javlja se i u njima karakterističnom spoju digitalnog i akustičnog, tehnologije i kreacije, dok LP Duo donosi jedinstvenu inovaciju u komponovanju i izvođenju nove klavirske muzike.
LP Duo su novi album do sada koncertno promovisali u Novosadskoj Sinagogi, Japanu (Meguro Persimon), Austriji (Yellow Lounge, Deutsche Grammophon) i Francuskoj (Week-end in the East festival) a tokom februara ih očekuju koncerti u Južnoj Koreji, na najvećem festivalu klasične muzike ,,Music in PyeongChang”, nakon čega dolaze u Beograd.
Osim što ga je moguće pronaći na svim dostupnim servisima, album je dostupan i na ploči i CD-u.
Karte za beogradski koncert mogu se kupiti na blagajni Narodnog pozorišta od petka 21. februara po cenama od 1.000 i 1.200 dinara.

 

Foto: Marko Milovanović