Nameštaj za otvoren prostor koji izgleda kao skulptura i može da se reciklira

Danska kompanija Verpan predstavila je dva dizajna, odnosno dva komada nameštaja za otvoren prostor, sofu i stolicu, koji su ustvari rekreacija dela istaknutog dizajnera srednjeg veka Vernera Pantona. Prolećna kolekcija sastoji se od 3 komada – Panto Pop za stolice, modularne Cloverleaf sofe, koja se može koristiti i u zatvorenom prostori i napolju, kao i pokrivač Mirror. 

Panto Pop je kružna stolica napravljena od jednog komada plastike, koja je dostupna u tamnozelenoj, sivoj, žutoj, beloj i crvenoj boji. Njen lagan dizajn olakšava pomeranje i korišćenje u različitim prostorima tokom dana, ističu iz kompanije Verpan.

Sofa kauč Cloverleaf, za spolja i unutrašnji prostor, napravljena je od izdržljivog polietilena, za koji proizvođač kaže da se lako čisti, a i može da se reciklira. Prvi put ju je dizajnirao Verner Panton 1969. godine i spada u jedno od njegovih najpopularnijih dela. Skulpturalna, organska estetika i funkcionalni kvaliteti kombinuju se u modularnom kauču, nudeći gotovo beskrajne mogućnosti za lično izražavanje, ocenjuje kompanija Verpan.

Foto: www.dezeen.com