NOVI LANCOME ADVANCED GENIFIQUE SENSITIVE: KONCENTRAT PROTIV “DANA LOŠE KOŽE”

Oslanjajući se na svoju umetnost pravljenja formula, Lancôme je osmislio smeo, stručni odgovor na sva nova pitanja pojačane osetljivosti kože i predstavlja nam novi Advanced Genifique Sensitive – dvostruki koncentrat koji nudi svu snagu legendarnog proizvoda Advanced Génifique Youth Activator, ali ovog puta pojačanog novim ekstraktom fermenta probiotika sa umirujućim svojstvima, u kombinaciji sa plavim koncentratom koji sadrži antioksidante visoke čistoće. Savremeni stil života teško da će nam doneti dva ista dana, a naša koža i te kako reaguje na tu činjenicu. Njen ekosistem biva poremećen i oslabljen a posledice takvog stanja kože su razne nelagodnosti kao što je osećanje topline, peckanja, zategnutosti i povremenog crvenila. Ovakvi ˝dani loše kože˝ ili dani izražene osetljivosti se osećaju, čak i ako nisu vidljivi. Lancôme smatra da su oni posledica modernog života i redefiniše ih na osnovu koncepta “hrono osetljivosti” – ideje da ˝dani loše kože˝ ili dani izražene osetljivosti nisu neizbežni, kao u slučaju atopijske osetljivosti kože. Umesto toga, oni dolaze i odlaze, manifestuju se na nekoliko dana do nekoliko nedelja, a mogu da se dogode nekoliko puta godišnje. Drugim rečima, oni nisu utvrđeno stanje kože, već česta, ciklična pojava koja pogađa sve žene, bez obzira na starost, tip kože ili njenu boju. Iako se ˝dani loše kože˝ ne javljuju stalno, oni ipak imaju vrlo realan uticaj na kožu jer je oslabljuju, javljaju se razne upale i oksidacije.
Osim pukog neprijatnog osećaja, ovi dani ekstremne osetljivosti imaju stvarne biološke posledice po kožu. Nakon unutrašnjeg ili spoljašnjeg napada proizvode se slobodni radikali i cela struktura kože počinje da “radi”. Oslobađaju se različite porodice markera zapaljenja (kao što su prostaglandini i interleukini) što dovodi do upale i slabljenja kože. Gornji sloj ćelija epidermisa postaje tanji, ćelije postaju manje a istovvremeno im se umanjuje i broj i tako slabi zaštitna barijera kože koja postaje podložnija “agresorima”. Rezultat toga je da su nervni završeci lakše dostupni i previše stimulisani. Ove pojave imitiraju velike biološke promene primećene prilikom starenja. Baš zbog toga dani ekstremne osetljivosti izazivaju prerano starenje kože što zahteva pronalaženje efikasnog „aparata za gašenje“ za neposredno umirenje, ali i dugoročno poboljšanje stanja.U cilju borbe protiv “dana loše kože˝, Lancôme predstavlja prvo kozmetičko rešenje za pružanje beskompromisnog odgovora na dvojaki problem hrono-osetljivosti i starenje kože – Advanced Génifique Sensitive, sveže aktiviran tretman u trajanju od mesec dana koji umiruje i štiti kožu od pojave osetljivosti. Ovo je novi proizvod tehnoloških dostignuća koji kombinuje svu moć legendarnog Advanced Génifique seruma, obogaćenog novim ekstraktom fermenta probiotika sa umirujućim svojstvima, lactobacillusom (lactobacillus casei), i antioksidantnim kompleksom koji se sastoji od vitamina E i ferulinske kiseline. Kompleks je posebno moćan aktivni sastojak, koji je teško stabilizovati, a koji su Lancôme laboratorije ipak uspele da izoluju i dodaju plavom koncentratu. U formulisanju Advanced Génifique Sensitive, Lancôme laboratorije po prvi put kombinuju tri velike porodice probiotičkih ekstrakata. U srcu formule leži izuzetan pažljivo odabran trio koji nastaje iz bifidobakterije (bifidobacterium longum) i kvasca (saccharomices cerevesia). Već prisutni u Advanced Génifique serumu, u serumu Advanced Génifique Sensitive se po prvi put kombinuju sa lactobacillusom (lactobacillus case) poznatom po svojim umirujućim svojstvima. Ovi probiotički fermenti se dobijaju najsavremenijim biotehnološkim procesom, kojim je moguće stvoriti ekstrate bogate fundamentalnim komponentama ćelijskog života, kao na primer lipidi, aminokiseline i ugljeni hidrati, čija svojstva zaista doprinose koži. Ekskluzivni Lancôme trio probiotičkih fermenata:
– bori se protiv inflamacija kako bi umirio kožu (zahvaljujući lactobacillus-u);
– optimizuje epidermalnu strukturu i diferencijaciju i ojačava funkciju barijere kože kako bi se osigurala njena maksimalna efikasnost (zahvaljujući fermentu bifidobacterium-a);
– cilja na samu strukturu dermisa, promovišući sintezu fundamentalnih komponenti matrikasa za čvršću, puniju kožu (zahvaljujući kvascu).
Ferulinska kiselina i vitamin E aktivno sprečavaju oksidativni stres – od unutrašnjih i spoljašnjih faktora koji napadaju kožu, čineći je još osetljivijom. Ferulinska kiselina štiti od širokog spektra oksidativnih stresova, štiteći kožu od štetnih efekata koji oštećuju lipide iz ćelijske membrane. Uprkos svojoj efikasnosti, ferulinska kiselina je veoma nestabilna i zbog toga je veoma teško uklopiti je u formulu. Oslanjajući se na svoje znanje i iskustvo, Lancôme je uspeo da izoluje ferulinsku kiselinu i vitamin E u plavom serumu koji se oslobađa u momentu kada se bočica otvara. Praktično, ovaj smeli i originalni koncept “sveže kozmetike” takođe štiti efikasnost antioksidanasa iz ferulinske kiseline, time što je boca zapečaćena do otvaranja. Kada se proizvod jednom aktivira, aktivni sastojci iz ampule se stapaju sa baznim serumom, oslobađajući antioksidantna svojstva i bore se protiv raznih slobodnih radikala koji napadaju kožu i nude maksimalni učinak tokom celog tretmana.
Kao rezultat, koža je dvostruko umirena i zaštićena Youth Activator bazom i plavim koncentratom bogatim antioksidantima. Mogu se primetiti trenutni rezultati, koža se oseća prijatno i oslobođeno od nelagodnosti koju oseća u danima kada je ekstremno osetljiva, pošto joj se povrati normalan izgled – kako žene to i vole.

S obzirom na džet-leg, oštre promene godišnjih doba i stalno nanošenje i skidanje šminke tokom modnih revija, Tejlor Hil – međunarodno poznata manekenka savršeno razume šta su ˝dani loše kože˝a ambasador je kompanije Lancôme od leta 2016.
Cena: 20 ml, 9.544 din.

 

Foto: pres, Instagram