OBELEŽEN AIR MAX DAY: PROSLAVA 30. ROĐENDANA PRVOG MODELA AIR MAX PATIKA

Mart mesec je u urbanoj kulturi posvećen jednom od najpoznatijih Nike modela patika, čuvenom Air Max-u i tim povodom je u centru Beograda održana i proslava 30. rođendana Air Max 1, prvog modela Air Max linije. Slavlje je bilo i idealan povod za svečano predstavljanje novog modela – Nike VaporMax patika kao najnovijeg člana Air Max porodice. Uz VaporMax ove sezone nas očekuje i predstavljanje još nekoliko Air Max modela: Air Max 90 Ultra Flyknit – prepoznatljiv po živopisnim bojama i laganom gornjem Flyknit delu.

Air Max 1 –prvi iz Air Max linije predstavljen u originalnoj boji, kao i Atmos Air Max 1 – model za kojim vlada najveće interesovanje i za koji su potrošači prošle godine izglasali da se vrati u prodaju. Novost je i da je Nike po prvi put organizovao takmičenje „Glasaj unapred“ gde su desetine kreativaca iz celog sveta radile na revolucionarnom dizajnu Air Max linije. Najkreativniji među njima bio je Šon Voterspun čiji će se originalni dizajn uskoro naći u prodaji.
Pored brojnih poklonika ove kultne linije patika, Air Max Day okupio je i brojne poznate ličnosti iz javnog života, među kojima su glumci Aleksandar Radojičić i Nikola Glišić, reperka Mimi Mercedes, pevačica Nikolija Jovanović, maneken Vlada Vuksanović, članovi rep sastava THCF, muzički producent Coby, DJ Dee, fudbaler Crvene zvezde Mihajlo Ristić, košarkaš Partizana Novica Veličković i mnogi drugi.

Beograd se, kao i prethodnih godina, ponovo pridružio globalnom slavlju u okviru kojeg su Buzz, Tike i Nike Shop organizovali brojne aktivnosti za ljubitelje tog modela.

Foto: press