Opremanje doma isto je kao i kada se ujutru obučete i odećom pokažete svoju ličnost

U maloj, ali izuzetnoj zgradi iz 19. veka, u veličanstvenom pariskom naselju Passi, Mathilde Favier otvara vrata svog novo redizajniranog stana, koji je isti kao i ona – originalan i gotovo apsurdno šik. Mathilde Favier je iz porodice koja ima duboke modne korene – njena sestra Victoire de Castellane dizajnira fini nakit u kući Christian Dior, a njen ujak, Gilles Dufour, bio je dugogodišnja desna ruka Karla Lagerfelda u Chanel imperiji. Nakon posla u kući Prada gde je bila zadužena za odnose s javnošću, Mathilde je prešla u Dior i već čitavu deceniju vodi brigu o slavnim klijentima kuće Christian Dior.

Deca u inostranstvu, ona zaljubljena

Trenutno u njenom domu živi sama, jer su deca iz braka sa finansijerom Robert Agostinelli jem, trenutno u inostranstvu. Ali, kako kaže, zaljubljena je u čoveka sa kojim želi da provede ostatak života, u svog verenika, filmskog producenta Nicolasa Altmaiera.

Prolećna Dior revija 2020. – inspiracija za renoviranje doma

Inspiracija za enterijer njenog stana počela je prolećnom revijom visoke mode kuće Christian Dior, za sezonu proleće 2020. godine, kada je umetnica Judi Chicago sarađivala sa dizajnerkom Marijom Grazia Chiuri na prezentaciji pod nazivom Female Divine. Revija je održana u vrtovima Rodin Museum, pod sloganom “Šta kad bi žene vladale svetom?”, na kojoj su predstavljene ručno vezene providne kreacije. Pista je bila prekrivena tepihom jorgovan boje, sa cvetnim motivima. Upravo taj tepih bio je polazna tačka za uređenje Mathildinog stana.

Opremanje doma odraz je vaše ličnosti

– Sve u ovoj kući potiče od tog dizajna. Dior prezentacija je bila u januaru 2020. godine, neposredno pre nego što se svet promenio. Videla sam je, svidelo mi se i rekla sam „U redu, renoviram stan“ – seća se Mathilde. Njen ciljev sa novim dekorom bio je sličan onom koji imate kada se ujutro probudite i obučete. Kako opremite dom odraz je vaše ličnosti u svakom trenutku.

– Ranije sam ovde imala prilično jednostavnih stvari, ali delovalo je pomalo kao hotel. Dakle, sada je to nešto kao vesela zbrka, ali to je moja srećna zbrka – priznanje Mathilde Favier.

U inostranstvu upozna prvo zanatlije

Kada je pitate koji elementi su joj najznačajniji, odgovoriće da obožava sve uzorke, od kojih su mnogi došli iz prodavnice Simrane, u ulici Bonaparte, veličanstvenom mestu koje ima tkanine iz Indije.

– Oduvek sam volela putovanja, a jedna od prvih stvari koje radim u stranoj zemlji je da pokušam da upoznam zanatlije. To je kultura zemlje koja me fascinira. Tako da u mom stanu postoje tkanine koje su tkane u Španiji, motivi i uzorci iz Radžastana i tepih iz Rumunije. To je miks koji bi mogao biti neodoljiv, ali to sve zajedno nekako ima smisla – kaže Mathilde.

Foto: Pascal Chevallier

Izvor: www.elledecor.com