OSTRVO PASA: NOVI FILM VESA ANDERSONA INSPIRISAN JAPANSKOM KINEMATOGRAFIJOM

Najnoviji film proslavljenog američkog reditelja Vesa Andersona Ostrvo pasa danas stiže u domaće bioskope, a Anderson se konačno vraća u igru sa novom stop moušn animacijom inspirisanom japanskom kinematografijom šezdesetih godina.
Film „Ostrvo pasa“ otvorio je 68. Međunarodni filmski festival u Berlinu, a priča je smeštena u bliskoj budućnosti u Japanu, u periodu pseće krize. Ova avantura je puna humora, akcije i prijateljstva, ali, takođe, odaje počast lepoti japanske kinematografije, plemenitoj lojalnosti čovekovog prijatelja – psa, herojstvu marginalizovanih grupa, odbacivanju netolerancije, a pre svega neraskidivoj vezi dečaka i psa koja pokreće bezbrojne ludorije.
– Mi smo ustvari snimili film sa japanskom scenografijom, bez odlaska u Japan. Film je zapravo snimljen u istočnom Londonu – otkrio je Anderson. Produkcija se odvijala u studiju Three Mills Studios, gde je Anderson prethodno snimao film „Fantastični gospodin Lisac“.Mnogi talentovani saradnici, specijalisti za stop moušn animaciju sa kojima je Anderson radio na filmu „Fantastični gospodin Lisac“, obnovili su saradnju sa njim na ovom projektu.
Ovo originalno ostvarenje je okupilo impresivnu glasovnu postavku, koju čine: Edvard Norton, Bil Marej, Skarlet Johanson, Brajan Krenston, Liv Šrajber, Tilda Svinton, Greta Gervig, Džef Goldblum, Harvi Kajtel, Frensis Mekdormand, Fišer Stivens i ostali.

Foto: press