PASTELNE NIJANSE I FINI USKRŠNJI DETALJI

ROS_Filigran_Interior_1

Radosni prolećni praznik najavljuje nove početke, odluke i dugo očekivano sunce. Ove godine dizajneri velikih manufaktura najavili su nešto suzdržanije detalje koji će se naći na uskršnjem stolu: linije su čiste, jer ističu oblike, a boje su diskretne i puderaste.

Svežina, jednostavnost i dečja vedrina su ono na šta se prvo pomisli kada se na stolu ili podmetaču za piknik nađe ovakav stalak za jaja.

3073_APRIL_quer1_sommer2014

Brend Koziol koji insistira na kvalitetnoj eko plastici uvek ima predlog koji šarmira: pomoć u kuvanju jaja pruža Aloha držač, a da bi bila servirana kao da je svaki dan praznik pobrinuće se tacna za jaja A-Pril i tacna Bounty za postavljanje doručka.

Nežne površine mat stakla u kombinaciji sa svetlucavim akcentima i pastelnim i brašnastim nijansama delovaće na prostor poput lagane muzike.

Nido rabbits 2_Mood

Leonardovi ručno rađeni zečići i ovčice od porcelana kao i staklena jaja mat površina nežan su uvod  proleće i vreme praznovanja.

 

Filigranski stakleni komadi koje je potpisala danska dizajnerka Lin Utzon tvore diskretnu igru u kojoj se mešaju svetlo i oblici, drške cveća i linije duvanog stakla. Zahvaljujući minimalizmu sama vaza zaslužuje pogled s poštovanjem – i bez prolećnog buketa zrači lepotom umetničkog dela, ona je neobavezujuća jer je lišena suvišne dekoracije.

Foto: Koziol, Leonardo, Rosendahl