PARFEMSKI BREND BY KILIAN SLAVI 10. ROĐENDAN INSPIRISAN RADOVIMA GUSTAVA KLIMTA

Brend By Kilian proslavlja 10. rođendan uz dva izuzetna, nova parfema u kolekciji From Dusk Till Dawn inspirisana radovima Gustava Klimta, njegovim simbolima raskoši i dekadencije Beča s kraja 19. veka. Kilijan Henesi vodi nas u prošlost, vreme glamura, raskoši i umetničkih inspiracija – Beč s kraja 19. veka obeležen subverzivnom umetnošću Gustava Klimta. Klimtov dekadentni vizuelni rečnik i obilna upotreba zlata – poetična igra tople zlatne aure i senki – polazišna je tačka Kilijanovog razmišljanja o slavljeničkim mirisima.
– Poigravanje kontrastima senke i svetla želi da nam ukaže da smo svi sačinjeni od dobrog i lošeg – ali između svetla i tame je mnoštvo nijansi. Taj dualitet želeo sam da postignem parfemom – kaže Kilijan.
Dva nova parfema u kolekciji From Dusk Till Dawn su Woman in Gold i Gold Knight, nazvana po čuvenim Klimtovim delima, mirisi koji se poigravaju kontrastima svetla i tame, ženstvenog i muževnog, modernog i tradicionalnog. Poput Klimtove umetnosti, otvaraju se zlatastim, svetlim tonovima, bogate su teksture, senzualni, misteriozni i ektravagantni.

Woman in Gold
Ovo je kompleksan parfem, zasenjujući, poput žene koja ga nosi. Inspirisan je čuvenim portretom Adele Bloh-Bauer iz 1907, žene koja je bila simbol bečkog ukusa i stila, jedine koju je Klimt portretisao dva puta. Parfimerka Calice Becker, inspirisana slikom, za uvodne mirisne note odabrala je ulje bergamota dobijeno starinskim tehnikama, za srce parfema – latice ruže koje imaju mnogo nijansi, a obilje apsoluta vanile je u bazi mirisa.
Gornje note: bergamot i mandarina; srednje note: ruža i geranijum; bazne note tonka i vanila.

Gold Knight
Elegantan, odvažan i zavodljiv, parfem je inspirisan Klimtovom slikom iz 1902. godine, koja prikazuje viteza u zlatnom oklopu na tamnoj pozadini. Kontrast mirisu daju tamne senzualne senke pačulija naspram iskričave svetlosti bergamota i anisa. Zlato je u njemu predstavljeno vanilom i medom. Parfimer Pascal Gaurin za ovaj miris kaže: “Gold Knight je poput tečnog zlata koje se topi preko tamnog oklopa”.
Cena oba mirisa od 50ml je 32.760 dinara a možete ih naći u Metropoliten parfimeriji.

Foto: press –  Tekst: Ljilja Grujić