POBEDNIČKI ZIMSKI KVARTET: ČETIRI NAJEFIKASNIJE KREME ZA RUKE

Zima i koža ruku su tako neprijateljski spoj, posebno onih dana kada se temperatura spusti i ispod – 10 Celzijusa, baš kao ovih dana. Suva, nenegovana i nenahranjena koža ruku zimi je često sklona pucanju “do krvi”. Naravno, ovo su ekstremni slučajevi, ali dešavaju se. Priče o tome da naše ruke govore mnogo o nama, o našoj ličnosti i životnom stilu jesu tačne. Ruke pružamo čak i ljudima koje uopšte ne poznajemo, i, sve i da hoćemo – ne možemo ih sakriti. Zato ih tretirajte kao “vizit kartu” i trudite se da ona bude što reprezentativnija. Ne treba trošiti vreme i prostor na previše priče o negovanju, jer zbog svega što “pregrme” preko dana, koža ženskih, pa i muških ruku, zimi zaslužuje posebnu negu. Pod posebnom uvek podrazumevam dobro izabranu, kvalitetnu, hranljivu kremu koja će tokom zime biti najvažnija hrana za vaše ruke. U praksi, taj detalj mnoge ne dotiče baš previše, kupuje se i maže bilo šta iako koža zimi traži mnogo više od “tri minuta mirišljave kremice u lepoj kutijici”. Već godinama voljene i uvek prisutne u okruženju – od noćnog stočića do torbe, su četiri odlične kremice od četiri različita brenda, sve formulisane na bazi lekovitih biljnih sastojaka.
Najbogatija po teksturi i najintenzivnije formule je Weleda Skin Food krema. Godinama je moj izbor br. 1, pre svega za zimski period. Ovo je hranljiva i zaštitna nega za suvu kožu celog tela, guste teksture koja se brzo razmazuje i upija, revitalizuje kožu, hidrira i čini je mekšom. Iako ćete pri prvom nanošenju pomisliti da je previše masna i teška za vašu kožu, možda ćete pogrešiti, jer ovo je savršena formulacija aktivnih sastojaka kao što su ulje suncokreta, ulje badema, pčelinji vosak, ekstrakt ljubičice, ruzmarina i kamilice. Kada namažete ruke budite sigurni da je vaša koža dobila “hranljive rukavice” uz koje ste bezbedni tokom zimskog dana. Cena za 75ml je 1.275 din.
Na vrhu spiska je i Koozmetik krema za ruke za sve tipove kože napravljena od 99 odsto prirodnih sastojaka od kojih ćete po divnom mirisu eteričnih ulja prvo prepoznati sandalovinu, ruzmarin i neroli, a tu su i kokosovo, avokado i ulje makadamije… Koozmetik kremica intenzivno štiti kožu i presvlači je zaštitnim mirisnim slojem koji oporavlja oštećeni epiderm. Inače, za mene je ovo krema za svih 365 dana u godini. Cena za 50ml je 920 din.
Još jedna od kremica sa prirodnim sastojcima koja se odlično pokazala za negu kože tokom perioda kada joj je to najpotrebnije je L’Occitane Ši buter krema za ruke koja sadrži 20 odsto ši butera. Ekstrakti meda, badema i kokosovo ulje sjedinjeni su u formuli sa ši buterom i tako je dobijen odličan miks prirodnih sastojaka koji intenzivno hidriraju i štite kože. Bogata tekstura se brzo apsorbuje i ruke odmah posatju meke i nežne. Cena za 150ml je 2.750 din.
U laboratoriji Dr.Hauschka kozmetike kreirana je Hand Cream krema za ruke za oporavak čak i najoštećenije kože na koju lekovito deluje formula u kojoj su sjedinjeni beli slez, brifilum, bademovo ulje, pčelinji vosak i jojoba ulje. Svi ovi sastojci zadržavaju vlagu u koži i hrane je. Nežnog je biljnog mirisa, baš kao i izgled tubice u kojoj se čuva. Cena za 50ml je 1.660 din.
A, ukoliko negde u inostranstvu naletite na nemačke Aveo kremice za negu kože celog tela i lica, obavezno ih probajte. Po biljnim, lekovitim formulama ne mogu da se takmiče sa pomenutim četvercem, ali taj miris, taj miris….mmmm.

Foto: @folder_39