Počinje festival koji povezuje ’’Umetnost i ljudska prava’’

festival ’’Umetnost i ljudska prava’’

DAH Teatar organizuje prvi festival Umetnost i ljudska prava u Srbiji. Festival počinje 23. oktobra a zamišljen je kao platforma za pokretanje i predstavljanje ideja i koncepata koje u prvi plan stavljaju i povezuju umetnost i ljudska prava. Zalažu se za poštovanje ljudskih prava i izgradnju mira u regionu, kao i razvoj te ideje u Srbiji.

Program ne nekoliko lokacija

Do 28. oktobra posetioci će moći da uživaju u programu festivala koji čine performansi, predstave, koncerti, umetničke instalacije, radionice, debate i susreti, razgovori umetnika, aktivista i publike, konferencija, kao i premijera predstave DAH Teatra o dečijim pravima „Za tvoje dobro“. Program će se održavati uživo, na nekoliko lokacija u Beogradu – UK Stari grad, CZKD, Malo pozorište „Duško Radović“, Kuća ljudskih prava i Zadužbina Ilije M. Kolarca, uz pridržavanje svih zdravstvenih mera i dozvoljenog broja okupljenih.

I gosti iz Brazila

Na Festivalu će se prikazati i istaći izvanredan rad i postignuća umetnika iz Srbije i gostiju iz Brazila, a drugi gosti iz inostranstva, zbog novonastale situacije, priključiće se preko onlajn platformi za konferenciju i diskusije. U okviru festivala biće predstavljeni niz događaja koji su besplatni i otvoreni za sve, osim koncerta na u Zadužbini Ilije M. Kolarca. Donacije su dobrodošle, a sav prikupljeni novac će se donirati u Fond solidarnosti za najugroženije nezavisne umetnike.
Festival su podržali Ambasada kraljevine Holandije u Beogradu, Fond za otvoreno društvo, kao i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Foto: press