POSLE 15 GODINA RADA IDA PRESTER IZDAĆE SVOJ PRVI SOLO ALBUM

Nakon 15 godina rada u raznim muzičkim projektima (Lollobrigida, MAiKA, Frau Casio), Ida Prester najzad se odlučila na samostalni put.
– Dosta je bilo skrivanja iza raznih imena i pseudonima, vrijeme je da pokažem što mogu sama. Kud puklo da puklo! Jako se veselim ovom novom početku. U pripremi je album za koji sam napisala svu muziku, tekstove, a i izdaću ga sama, pod svojom etiketom – izjavila je Ida koja je uvek bila svestrana i zanimali su je različiti muzički pravci, stoga je i postavila različite muzičke projekte, koji komuniciraju sa različitom publikom. Ali, muzika koju sada sluša, kako kaže, je nežnija, suptilnija, što se odrazilo i na muziku koju stvara. Duhoviti tekstovi su i dalje jedan od njenih aduta, a svaki tekst priča svoju neobičnu priču.Prvi singl zove se ”Šansa”, za koju je aranžman i produkciju uradio Voja Aralica. Govori o jednoj fantaziji, neostvarenom potencijalu velike strasti, o uspomenama koje se nisu dogodile. Pesmu ”Šansa” prati i neobičan, šareni spot snimljen u sportskoj dvorani. Angažovano je 25 plesača i Ida se prvi put okušala u baletskim pokretima.
– Vrlo minimalno, htjela sam više, ali su mi nakon prve probe rekli da samo sjednem na krevet, oni će sve – kaže Ida kroz smeh.
Za svoj prvi spot Ida Prester okupila je žensku ekipu. Rediteljka spota je Maja Uzelac, scenaristkinja Ana Rodić, a koreografiju je radila Dunja Jocić, naša nagrađivana koreografkinja s amsterdamskom adresom.
Kada uporedi nove pesme sa Lollobrigidom, Ida kaže: ‘
– Lollobrigida je prvenstveno punk band, izrazito brzog ritma. Nakon sat vremena nastupa Lolle, oznojite se kao nakon tri sata kardio treninga u teretani. Uz Lollobrigidu skačete, a uz Idu ćete lagano plesati.

Foto: Aleksa Vitorović