PREDSTAVLJAMO MARC JACOBS MOD NOIR PARFEM: GARDENIJA OSVEŽAVA, A KREMASTI MOŠUS NEŽNO DREMA NA KOŽI

MarcJacobs-Mod-Noir-SephoraČitavu deceniju dizajner Marc Jacobs koketira sa mirisnim notama gardenije – svog omiljenog cveta čiju esenciju ne izostavlja ni u jednom parfemu koji nosi njegovo ime. Esenciju gardenije koristio je u svojoj prvoj mirisnoj kompoziciji Marc Jacobs for Women, a ovog leta predstavlja nam Mod Noir, parfem inspirisan modnim stilom šezdesetih godina XX veka zvanom “mod” i crno-belima prugama, koje, inače smatra ikonama modnih pisti. S obzirom na to da je veoma uspešno lansirao svoju liniju šminke u saradnji sa Sephora lancem, i novi parfem će se ekskluzivno prodavati u Sephora parfimerijama.

Mod Noir je šik, moderan parfem, šarmantan, jedinstven spoj klasičnog i savremenog, jednostavnosti i sofisticiranosti. Kreirao ga je Jean-Claude Delville. Prozračnom kompozicijom dominira miris gardenije, ali je cvetno-mošusni ton isprepleten citrusnim nijansama klementine i juzua. U srednjim notama su i lokvanj, magnolija i tuberoza, dok se u baznim, pored mošusa,  izdvaja i cvet pomorandže i nektarina. Gardenija i citrusi daju mu svežinu, dok kremasti mošus nežno drema na vašoj koži. Za razliku od ranijih Marc Jacobs parfema koji se većinom mogu svrstati u kategoriju “mladalački”, Mod Noir penje se stepenik više i svrstala bih ga u kategoriju 35+.

Dizajn bočice i pakovanja radila je njujorška kompanija, u saradnji sa dizajnerom. Bočica predstavlja Džejkobsov zaštitni znak kojim izražava ljubavi prema spoju klasičnog i modernog. Izrađena je od neprozirnog stakla (klasika), kontrast mu prave crne-bele, sjajne, lakovane prugice (moderno), a zatvarač je u obliku kugle, masivan i crn. Mod Noir parfem u Srbiji je dostupan u Sephora parfimerijama po ceni od  11.180 rsd za 50 ml.

Foto: Sephora press