PREDSTAVLJENA POSEBNA KOLECIJA VENČANICA INES ATELIER BRIDAL 2018/19 HAUTE COUTURE

Predstavljanjem posebne kolekcije venčanica na impozantnom modnom događaju u holu Građevinskog i Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, dizajnerka Ines Janković napravila je prvi iskorak u visoku modu. Inpirisane arhitekturom i primenjenom umetnošću, venčanice brenda INES Atelier, iz kolekcije Bridal 2018/19 Haute Couture, savršeno su se uklopile u enterijer fakultetske zgrade, koja je najlepši i najistaknutiji deo beogradskog univerzitetskog kompleksa.

Svaka haljina rađena je ručno, s fokusom na formu koja prati pokret i čini ga elegantnim. Kao atribut gracioznoj formi i strukturi, dizajnerka dodaje detalje u vidu bisera, našivenih latica ruža, posrebrenog štrasa ili posebno umetnute čipke – zbog kojih cela kolekcija dobija jednu poetičnu i sasvim nežnu notu.

Kreirajući svaki model iz Bridal 2018/19 Haute Couture Ines Janković sebi je dala slobodu u izražavanju formi. Pojam čistote za nju se ogleda u lepoti jednostavnosti. Inspirisana najvišem stupnjem majstorske izrade, nova kolekcija venčanica brenda INES Atelier odražava savršenstvo različitih formi nastalih radom ljudskog uma i ruku.
Modeli se mogu posmatrati kao svojevrsna umetnička dela, sagledana kroz prizmu dostignuća primenjene umetnosti i arhitekture, kroz različite oblike i forme. Završni detalji daju impresiju uzvišene lepote svojstvene ručno rađenim delima vrhunskih majstora. Forme su savršeno usklađene sa svakim pokretom, korakom, zanosnim okretom… izazivajući čisto divljenje. Gracioznost, poput najfinijih osećanja, koja su možda nevidljiva na prvi pogled, ali koja isijavaju iz unutrašnjeg bića. Pokret je posebna vrsta enigme – gde sve počinje, gde prestaje… beskonačnost uhvaćena u dragocenim i retkim trenucima, poput samih bisera.

Ovom nesvakidašnjem modnom događaju prisustvovao je veliki broj poštovaoca rada Ines Janković – njenih kolega, predstavnika medijskih kuća, ali i brojnih javnih ličnosti.

Foto: Jovana Tomašević, Bojana Janjić