PREFINJENA KREATIVNOST MIRJANE VUJČIĆ

Mirjana Vujcic
Kreatorka Mirjana Vujčić u svom studiju – Fashion Studio Mirjana Vujčić nalazi se u ulici Cara Dušana 76, u Novom Sadu

Originalan modni stil koji uvek prate epiteti rafinisan, sofisticiran, sveden i vanvremenski, učinio je rad dizajnerke Mirjane Vujčić veoma cenjenim i  traženim. Njene unikatne kreacije od najfinijih materijala su luksuzne i glamurozne, namenjene damama prefinjenog ukusa za posebne trenutke u životu, baš kao što je venčanje za jednu mladu ženu…

…a za muškarce izraženog karaktera Mirjana Vujčić kreira otmena i elegantna odela.

Čistim linijama i svedenim krojevima, ova dizajnerka iz Novog Sada kao da svoje haljine stapa sa ženskim telom praveći tako neponovljive siluete koje počinju da pričaju svaka svoju bajku, a ujedno i svaka haljina, na jedinstven način naglašava savršen senzibilitet i senzualnost žene. Ljubiteljima vrhunske mode prvi put se predstavila 2008. godine na prvoj samostalnoj reviji. Rad nastavlja u modnom studiju Mia collection, a danas  pod okriljem brenda MIRJANA VUJČIĆ. Do sada je izradila četiri kolekcije: Eternal, Unique, Vintage i Pure. A da bajke zaista mogu da posluže kao inspiracija, dokaz je i kolekcija “Vintage by Mirjana Vujčić”. Ovi modeli unikatnih krojeva odišu bajkovitim motivima dvorskih princeza. Tkanine su lepršave, modeli elegantni i graciozni, ukrašeni cvetnim detaljima  i biserima, a cela kolekcija izgleda kao da ste svratili na bal u nekom kraljevstvu.

Na Beogradskoj nedelji mode prvi put se predstavila 2014. godine kolekcijom Pure. Modelima ove romatične linije dominiraju tri nijanse koje, zajedno iskombinovane, slave život i iskreno mu se raduju.

Modeli u mlečnobeloj, puderastoj i neboplavoj nijansi prošarani su čipkom i vezenim dezenom perja protkanog šljokicama, 3D perjem od konca na nežnom tilu, a izrađeni su od lepršavog svilenog muslina i tila i kao takvi su idealni za svečane prilike kao što su venčanja ili krštenja.

Prefinjena kreativnost Mirjane Vujčić, njena energija i ambicija koje poseduje, umeće dizajnerske igre detaljima pokazali su na modelima PURE kolekcije, za nju pomalo drugačiji stvaralački izraz, ali svakako protkan umetničkim doživljajem mode.

Mirjana Vujčić Pure foto 2
Less is more – moto je kojim se vodi dizajnerka Mirjana Vujčić

Foto: Fashion Studio Mirjana Vujčić, Modni studio Click