RAFINIRAN STIL ALEX EAGLE PRENELA JE I NA SVOJ STAN U LONDONSKOM SOHOU

Svetlom ispunjen stan u srcu londonskog kvarta Soho dizajnerka Alex Eagle deli sa suprugom i dvoje dece, Jackom i Coco. Pored toga što je vlasnik The Alex Eagle studija u Londonu, Alex je i kreativni direktor The Store u Soho House Berlin i Soho Farmhouse. Njen stil karakteriše rafiniran, a opet nenadmašan stil. Moda, umetnost i dekoracija ključni su elementi koje spaja, stvarajući inovativne prostore. Kao neko čiji je dom ispunjen detaljima iz Zara Home kolekcije, Alex je pristala da pokaže kako svi detalji tog proizvođača izgledaju u stvarnom životu, odnosno realnom životnom prostoru.

Njen dom je kao prazno platno po kojem se može kretati i igrati umetničkim delima – malim suvenirima, biljkama i knjigama. Dizajnerski orijentisan način života ogleda se u svakom kutku njenog doma kome je dala svoj lični pečat.
Kada Alex Eagle pitate kako bi opisala svoj stil odgovorila bi – Manje je više, manje ili više!
Najbolje boje za dekoraciju enterijera za nju su plava i zelena. Zato što se odlično slažu sa ostalim nijansama.
Omiljena kombinacija boja za Alex je pink i zelena koje savršeno idu jedna s drugom, baš kao i čokoladabraon i bela.
Najvažniji dekorativni predmet za dom za nju je osvetljenje, razne vrste lampi i svetiljki, kao i boje.
Omiljena soba joj je spavaća. Zato što živi da sanja.
Za postelju bira isključivo prirodne tkanine, oštre pamučne čaršafe, kao i one lanene. Voli jednostavnu postelju, koja odiše svežinom, a boje i teksture dodaje uz pomoć raznih prekrivača.
U njenom domu nećete naći nikakvu sintetičku takninu.

Kada je pitate šta je najvažnije za uređenju dečije sobe rećiće vam – osećaj zabave, kreativnost i praktičnost.
Od aktuelnih trendova izdvojila bi:
– ovčju kožu
– organske i neobične oblike
– tanjire i čaše nepravilnih formi
– lanene stolnjake/ranere
– keramiku sa dosta tekstura
– prirodna vlakna i kombinaciju prirodnih tkanina sa industrijskim materijalima
Omiljeni cvet joj je hortenzija. Po mogućstvu – tamnoplave boje!
Umetnost u svom domu integriše tako što sve što voli stavi na zid – bilo da su to uramljene slike njene porodice i dece, lepo ilustrovane pozivnice sa nekih prošlih događaja, grafike koje prikuplja sa svih krajeva sveta… Njena teorija je da “ako volite i sviša vam se, sve zajedno može dobro da funkcioniše bez previše razmišljanja”.
Voli francuskog umetnika Yvesa Kleina i britanskog Christabela Blackburna, dok su joj omiljene knjige Axel Verdoordt, Picasso Posters i Hockney Posters.
Omiljeni deo dana joj je čitanje knjige u krevetu sa decom i doručak oko velikom okruglog trpezarijskog stola.
A za doručak najviše voli – kafu, kafu i još kafe! kao i domaće palačinke koje pravi od banana i jaja.
Kada imate goste, kako kaže, ne smete propustiti da pustite odličnu muziku sa ploča koja stvara savršenu pozadinu za zabave i okupljanja.
Njena deca najviše vole da đuskaju uz ska i rege muziku, a slušaju se i Nina Simone, The Specials, David Bowie, kalsici poputa Bramsa.
Prijatelju koji se tek uselio u novi dom poklonila bi velike keramičke posude koje se mogu koristiti za voće ili samo za ukrašavanje – nikada ih, kaže, ne možete imati previše, pa je to sjajan poklon za kuću.
Detalje iz doma ove britanske dizajnerke, kao što su knjige ilustracija, posteljina, vaze, detalje za kuhinju, ramo za fotografije… možete naći u Zara Home radnji.

Foto: Zara Home