Poslastičar Petar Žuljević sa Kitchen TV pravi nam panacotu i puslice od kamilice

“Najslađi dečko u gradu” – poslastičar Petar Žuljević zaslađivaće nam život i u šestoj sezoni serijala Sa slatkim na ti koja se emituje na domaćoj Kitchen TV. Nove epizode gledajte svaki dan od 7:35 sati, 13:35 časova i 19:35 časova. Petar Žuljević, jedan od najboljih srpskih poslastičara i “najslađi dečko u gradu”, po šesti put će obradovati gledaoce Kitchen TV, sa više od 40 novih recepata za kremaste, aromatične, čokoladne, lisnate i druge slasne poslatice. Za njega kažu da su svi kolači i torte koje pravi slatki kao i on sam.

Panacota i puslice od kamilice

 Sastojci

Panacota od kamilice
500 ml slatke pavlake
60 g šećera
30 g bele čokolade
5 g želatina
20 g kamilice

Potopiti želatin u hladnu vodu. U šerpi skuvati slatku pavlaku i šećer. Kada prokuva, skloniti sa ringle i dodati kamilicu, natopljen želatin i čokoladu. Promešati i prekriti folijom da odstoji 5 minuta.

Puslice od kamilice
3 belanca
1 šolja šećera
1 kašika sirćeta
1 kašika gustina
30 g kamilice

U mikseru mutiti čvrst šam od belanaca uz postepeno dodavanje šećera. Pred kraj dodati gustin i sirće. Na pleh sa pek papirom tanko razvući polovinu mase za puslice i posuti je suvim cvetovima kamilice i sušiti u rerni 1h na 100˚C. Drugu polovinu mase za puslice staviti u dresir džak i na drugi pleh sa pek papirom formirati puslice i karneriće. Puslice posuti suvim cvetovima kamilice i sušiti u rerni 1 h na 100˚C.

Na tanjir servirati panacotu i prekriti je tankom puslicom. Formirati kanel od sladoleda i staviti ga na tanjir. Poslagati 3 puslice i dekorisati svežim voćem i sirupom od malina. Na drugom tanjiru ponoviti postupak, ali dekorisati zlatnim sirupom.
Karneriće špricati umućenom slatkom pavlakom, dodati sveže voće pa staviti jos jedan karnerić. Na vrh staviti malo umućrene slatke pavlake, zavržiti voćem.

Za dekoraciju
malo svežih malina
malo svežih borovnica
malo svežih jagoda
200 ml umućene slatke pavlake

Foto: Kitchen TV