SARADNJA LG I GOOGLE KOMPANIJE: PRVI PAMETNI SATOVI SA ANDROID WAER 2.0 OPERATIVNIM SISTEMOM

LG WATCH Style 01

Kompanije LG Electronics i Google predstaviće prve pametne satove koje koriste Android Wear 2.0 operativni sistem. Modeli LG Watch Sport i LG Watch Style su jedinstveni po svom dizajnu, različitim mogućnostima i korisnim funkcijama. Namenjeni su korisnicima koji vole praktičnost, ali i onima koji vode aktivan način života.LG WATCH Style 03

LG Watch Sport i LG Watch Style su prvi satovi na tržištu koji koriste Android Wear 2.0 operativni sistem, a pokreće ih Qualcomm Snapdragon Wear 2100 procesor. Oba sata imaju preinstaliran program Google Assitant, dok je kod modela LG Watch Sport, zahvaljujući NFC tehnologiji, dostupna i Android Pay aplikacija. Pored poboljšanog korisničkog interfejsa, dodatne opcije pružaju mogućnost slanja poruka i povezivanje sa Google Fit aplikacijom, koja korisnicima omogućava praćenje njihovih fitnes ciljeva i treninga. Prvi pametni satovi sa Android 2.0 operativnim sistemom i Google „asistentom” na ruci, omogućavaju korisnicima da odgovaraju na poruke, zabeleže sebi podsetnik ili saznaju koji je najbrži put do željene destinacije. Takođe, preko Google Play prodavnice mogu se preuzeti neke od omiljenih aplikacija.LG WATCH Sport 03

– Zadovoljstvo je sarađivati sa kompanijom LG sa kojom smo uspeli da napravimo jedinstven proizvod na tržišu koristeći na najbolji način potencijale jedne i druge kompanije. Operativni sistem Android Wear 2.0 fokusiran je na potrebe korisnika pružajući im mogućnost bržeg i boljeg slanja poruka, korišćenja fitnes aplikacije koja pomaže da prate trenige i na taj način ostanu motivisani – rekao je Dejvid Singleton, zamenik predsednika u sektoru Android Engineering kompanije Google.

LG WATCH Style 02

Modeli LG Watch Sport i LG Watch Style ne razlikuju se po dizajnu od običnog sata, izuzev što kao dodatak imaju rotirajuće dugme koje im omogućava jednostavniju i lakšu pretragu na samom ekranu. Korisnici pritiskom na dugme mogu čitati poruke, pretraživati aplikacije i proveravati notifikacije. Ekran je podeljen u osam celina pa su korisnicima sve bitne informacije odmah vidljive i lako dostupne. Sa Android Wear 2.0 verzijom poboljšan je i način pisanja poruka, pa sad možete pisati rukom na tastaturi, a možete i jednostavno iskoristiti generisan Smart Reply koji pokreće savremena Machine learning tehnologija kompanije Google.
Zbog visoke funkcionalnosti i lepog dizajna, LG Watch Sport je namenjen korisnicima koji vode aktivan i sportski način života. Ovo je prvi pametni sat kojeg pokreće Snapdragon Wear 2100 procesor, koristi 4G LTE mrežu i ima mnoge druge opcije koje funkcionišu nezavisno od upotrebe mobilnog telefona. Idealan je za sportiste i trkače zbog instaliranog GPS sistema. Takođe, zahvaljujući Android Pay opciji, korisnici mogu izvršiti plaćanje jednim dodirom. Model LG Watch Sport je klasičnog izgleda i poseduje P-OLED ekran, širine 1.36 inča. Sat je napravljen od nerđajućeg čelika, a kaiševi su od specijalnih materijala koji sprečavaju ulazak vode i prašine. Takođe, specifičan je i po tome što ima ugrađen senzor koji prati vaše otkucaje srca i tokom mirovanja i tokom kretanja.

Model LG Watch Style namenjen je urbanim korisnicima koji podjednako vole praktičnost i atraktivan dizajn. Novi model dolazi u srebrnoj, plavoj i roze boji. Kaiševi na satu se mogu menjati i prilagođavati trenutnom raspoloženju ili boji garderobe.

Modeli LG Watch Sport i LG Watch Style biće izloženi na Svetskom kongresu mobilne telefonije (MWC), koji će se održati u Barseloni od 27. februara do 2. marta. Oba sata če prvo biti dostupna na američkom tržištu, dok će nešto kasnije stići i na tržište Evrope i Azije.

Foto: press