SIGNATURE OF THE SUN: Nova kolekcija parfema kuće ACQUA DI PARMA

 

Italijanski niche parfemski brend Acqua di Parma lansirao je novu Signature of the Sun kolekciju od 10 mirisnih nota u kojoj čuveni brend filtrira odabrane sastojke kroz prizmu svoje prve inspiracije Colonie, dodajući sunčevu svetlost svakom novom proizvodu. Pet mirisa predstavljaju reizdanje “Ingredients” kolekcije – Oud, Leather, Sándalo, Ambra i Quercia, dok su ostalih pet potpuno novi – Camelia, Osmanthus, Sakura, Vaniglia i Yuzu, a svih deset delo su parfimera Francois Demachy.
U ovoj kolekciji, umesto grupe mirisa koje definišu jednu liniju, svaki parfem ima neku notu svojstvenu njemu.
Iz Signature of the Sun kolekcije izdavajamo pet novih mirisnih kompozicija i neka reizdanja, dostupna u beogradskoj L’Atelier parfimeriji:Osmanthus je voćno-cvetna umetnička kombinacija dve olfaktive senzacije – snažni i dragoceni miris osmanthusa ukomponovan je sa blistavim i živopisnim citrusnim notama. Sakriven u stenovitim šumama Jugoistočne Azije, tajni cvet Kine cveta samo jedan dan i daje zadivljujući bogat i moćni miris. Bogatstvo cveta osmanthusa je destilovano i kombinovano sa zelenom mandarinom i neroli uljem kako bi se dobilo nezaboravno mirisno iskustvo. Od ostalih nota tu su božur, ružičasti biber, papričica i pačuli.

Vaniglia je citrusno-orijentalni miris toplih nota koje se otvaraju vanilom ukomponovanom sa blistavim i živopisnim citrusnim notama. Intrigantna nota vanile uzeta je iz dragocene sorte koja raste na Madagaskaru. Vanila se još uvek oprašuje ručno i potrebno je da prođe 18 meseci da bi dala svoju aromu. Slatka esencija vanile je ekstrakovana od karanfilića i kombinovana sa bergamotom, a note mandarine, nerolija, sambac jasmina. mošusa i kedra stvaraju nezaboravno iskustvo.
Sakura je citrusno-cvetna kompozicija u kojoj je bogatstvo cveta sakure kombinovano sa mirisima bergamota, ružičastog bibera, sambac jasmina i cvetajućih stabala trešnje. Fascinantne note sitnog i krhkog cveta oplemenjuju citrusne note za nezaboravnu umetničku kombinaciju, a izdavajaju se i
akordi mandarine i mošusa.

 

Camelia je citrusno-cvetni parfem. Specifični miris kamelije zadovoljava živopisne note citrusa u sofisticiranom mirisu inspirisanom dragocenom orijentalnom ružom Istočne Azije. Dodatne note uključuju bergamot, mandarinu, ružičasti biber, kardamom, kadulju klarisa, benzoin i mošus.
Yuzu spada u citrusno-cvetnu kategoriju parfema. Yuzu, najređe voće Japana, sada je najnovije „frutti d’oro“ Acqua di Parme. Parfem donosi yuzu aromu zajedno sa citrusnim Signature notama. Penušavi i energični miris kombinuje svežinu yuzu voća sa notama bergamota, lotosa, mimoze, lišća ljubičice i jasmina. Od ostalih nota izdvajaju se sečuanski biber, mošus i sandalovina.
Oud. Senzualan, topli oud u istoimenom mirisu ukomponovan je sa blistavim i živopisnim citrusnim notama. Oud ili agar je veoma retko ulje ekstrakovano od Agarwood biljke i dragocene smole Aquilaria drveta. Ovaj bogati, senzualni miris kombinovan je sa ruskim korianderom i sa haitian amyris wood.
Lather spaja tople i zadimljene note kože sa blistavim i živopisnim citrusnim notama. Intenzivne, harizmatične note kože evociraju na tradiciju ručne izrade kože i aksesoara. Elegantna i originalna nota kože u ovom parfemu kombinovana je sa brazilskom pomorandžom, sicilijanskom limetom, ružom i petitgrain.Ambra kombinuje senzualne note ambre sa blistavim i živopisnim, citrusnim notama. Ambergris je izuzetno retka i dragocena drevna esencija koja svoj karakterističan miris duguje oštrim efektima okeana i vetrova, pre nego što se “operu” na kopnu svetskih plaža. Intenzivna amber esencija kombinovana je sa bergamotom, ružom, pačulijem i sandalovinom.
Quercia pravi miks svežeg i zemljanog mirisa hrasta ukomponovanog sa blistavim i živopisnim citrusnim notama. Sveže note hrasta evociraju jutarnju šetnju u veličanstvenim hrastovim šumama, sa svetlosnim zracima koji se probijaju kroz grane i lišće, kao i misteriozni zeleni miris u vazduhu. Duboke i plemenite note hrasta destilovane su sa bergamotom, petitgrainom i geraniumom.
Sandalo je opojni i dragoceni miris sandalovine ukomponovan sa blistavim citrusnim notama.
Bogate note sandalovine dobijene su od retke i dragocene sorte drveta koje se može naći samo u Indiji, u Mysore regionu. Kremaste esencije sandalovine destilovavne su i kombinovne sa bergamotom, kardamomom i tonkom.
Parfema brenda Acqua di Parma možete naći u L’Atelier i Anabella parfimeriji u Beogradu.
Cena: 23.400 din/100ml.

 

Foto: press