SKAGERAK: ČISTA NORDIJSKA LINIJA BAŠTENSKOG NAMEŠTAJA I TEKSTILA ZA VARLJIVO LETO

1506400_03

Baštenska oprema za ovo leto viđena očima skandinavskih dizajnera nosi glavne odlike dizajna zemlje u kojoj je on deo nacionalnog nasleđa: danski Skagerak nudi oblike svedene na suštinu koja je određena njihovom funkcijom, primenom drveta i prirodnih nijansi koje su bez naglašene dekorativnosti.

pw_1950525_02

Održivost je kod Skandinavaca sinonim za dugovečan nameštaj izbalansiranih estetskih i funkcionalnih odlika; kvalitet i dugotrajnost proizvoda smatraju se na severu Evrope društveno odgovornim i ekološki osvešćenim delovanjem.

Pogledajte kako izgleda sofa za balkon, inspirisana partijem na njujorškim krovovima opremljenim lounge sofama mega dimenzija. Nameštaj je prilagodljivih dužina i dubina, a njegovi elementi menjaju funkciju stolice u stočić i obratno zahvaljujući kvalitetu dizajna koji ga svodi na esencijalno. Linije su potpuno ravne, uglovi pravi, a prirodni ton objedinjujuć.

Tekstili za baštenski nameštaj je poboljšanih tehničkih kvaliteta od akrila u boji koji je otporan na UV zračenja, vlagu i druge spoljašnje uticaje. Ponuđeni su u omiljenim skandinavskim nijansama pepela, ljuske jajeta, uglja, peska, tamnosive i mornarskoplave.

pw_1970522_03
Pragmatično nordijsko mišljenje ogleda se u težnji da sve bude podređeno održavanju kondicije i očuvanju zdravlja: istraživanja pokazuju da i najmanji svakodnevni angažman za telo kao što je čučanj ili podizanje sa poda deluje podsticajno: modeli poput Bedo imaju odlike niskog ležaja za dnevni boravak i predstavljaju izazaov konvencionalnom načinu poimanja baštenskog nameštaja.

Foto: Skagerak