SKANDINAVSKI STIL DANSKE BLOGERKE PERNILLE TEISBAEK U MANGO EDITORIALU

Danska blogerka Pernille Teisbaek jedna je od #mangogirl devojaka sa kojom je Mango tim proveo dan u Kopenhagenu kako bi Pernille predstavila svoj minimalistički i edgy svet. Prepoznatljiva po svom skandinavskom stilu, Pernille voli da nosi klasične, casual i udobne komade sa posebnim pečatom koji ih čini zanimljivim, stvara kontrast… Svoju strast prema modi Pernille je otkrila još kao dete tražeći inspiraciju u garderoberu svoje bake.
– Najranije uspomene za moju baku povezane su sa modom i stilom. Koliko je ona bila “stylish” shvatila sam preturajući po njenom garderoberu – kaže Pernille koja je nakon posla glavne urednice časopisa u Danskoj pokrenula 2012. blog o stilu https://pernilleteisbaek.com/ kako bi otkrila svoj nenametljivi skandinavski stil.
Sedeći u nasleđenoj Poul Kjærholm stolici, u udobnoj sobi u Frederiksbergu, mirnom stambenom delu Kopenhagena, Pernille Teisbæk govori o strastima. Jedna od njih su ligično – stolice. Uvek je prikupljala stolice (ona čak ima i listu želja kada je ovaj deo nameštaja u pitanju), a poslednji poklon je dugo očekivana stolica Pierre Jeanneret, koja se zove “Kancelarijska stolica”.
Njeno omiljeno mesto je definitivno njen dom koji je za nju pravo “svetilište energije”. U njemu dominira veoma čist i minimalistički stil i može se opisati kao hygge (danska definicija udobnosti), jer kako voli da kaže – veoma je važno imati mesto gde ćete osećati mir i puniti svoje baterije. Za Pernille Teisbaek nijedan dan nije isti jer joj posao podrazumeva konstantna putovanja, rad iz hotelske sobe, aviona … tako da ono u čemu najviše uživa je doživljaj doma na kraju dana.

Uvek posećuje nedelje mode, uživa u susretu sa novim ljudima, sluša o njihovim modnim inspiracijama, upoznaje umetnost… Kada putuje, uvek pokušava da nađe vremena da poseti galerije, muzeje i prodavnice starinskog nameštaja.
Ako se pitate kako bi izgledao savršen dan za dansku #mangogirl, odmah biste saznali da bi ona rado provodila vreme sama, pronalazeći inspiraciju u svakodnevnim situacijama. Nakon što je sina odvela u vrticć, prva stanica bio bi joj lokalni kafić, a zatim bi posetila muzej Thorvaldsens i udahnula punim plućima.
– Kada vam je udobno, osećate da imate samopouzdanja na pretek! Mislim da je to veoma važno, u kakvoj god situaciji da se nalazite!“

Foto: Nick Dorey