SPECIJALNE H&M KREACIJE NA NJUJORŠKOJ MET GALA DOBROTVORNOJ SVEČANOSTI

Treću godinu za redom H&M je učestvovao na Met Gala 2017 dobrotvornoj svečanosti u njujorškom Metropolitan Museum of Art i za tu priliku dizajnirani su specijalni modeli koje su nosili Niki Minaž, Fjučr, Ešli Grejem, Džo Džonas, Džordan Dan, Saša Lejn i Stela Maksvel.Inspirisan ovogodišnjom izložbom dizajnerke Rei Kavakubo/Comme des Garçons: Art of the In-Between u Institutu za kostime, tim H&M dizajnera kreirao je jedinstvene modele koji su krenuli tragom dominantnih tema Kavakubove – subverzivna tradicija i asimetrija pomešane sa šarmom mašni, cvetova i tufnica, a svaki od modela izrađen je specijalno za ovo ekskluzivno modno veče.
– Čast nam je što u H&M možemo da kreiramo modele inspirisane brendom Rei Kavakubo/Comme des Garçons, jer je ona jedna od najvažnijih i najuticajnijih dizajnerki u svetu mode. Svaki model je potpuno izrađen po meri, imajući na umu i kreativan svet Kavakubove i stil naših gostiju – rekla je Pernila Volfart, glavna dizajnerka i kreativna direktorka kompanije H&M.

Pevačica Niki Minaž nosila je haljinu od tila sa dugim šlepom, ekstravagantnim svilenim taftom sa neobrađenim ivicama i crnim ružama od vinila ušivenim u rub i ispod šlepa. Haljinu je na ramenu držao svileni satenski kimono top na čijem kožnom Obi kaišu se nalazio lik Kavakubo. Šlep je ukrašen zracima crne i crvene i jednim zrakom od crvenog Swarovski kristala koji se prostirao sa prednje strane.  Za manekenku Ešli Grejem dizajnirana je korset-haljina. Prljavobeli korset je suptilno demontiran, dok je duga crvena suknja oblikovana i pričvršćena metalnim kopčicama, a oba elementa su ukrašena bogatim karnerima od tamnocrvenog organdina.
Reper Fjučr nosio je uzani crni frak od organske svile, tencel materijala i vune, sa leđima ukrašenim ručno vezenom crnom lobanjom sa srcem od crvenog Swarovski kristala. Uz to je nosio teget košulju od organske svile i leptir-mašnu.

Manekenki Džordan Dan savršeno je pristajala haljina koja sužava liniju i koja se poigrava temom demontaže i rušenja tradicionalne odeće. Gornji deo prljavobelog svilenog tafta delovao je kao da spada sa platnenog prsluka, suknje od demontiranog mornarskog prugastog materijala za odelo sečenog asimetrično i vezanog u mašne.
Glumica Saša Lejn nosila je providnu mrežastu haljinu ukrašenu tufnicama raznih veličina, koje su jedan od glavnih motiva Kavakubove. Haljinu je držao tanak, oblikovan gornji deo sa crnim Swarovski kristalima, razigranim tufnicama od taktilnih materijala kao što su rafija i somot.

Pevač Džo Džonas bio je obučen u tamnocrveno usko odelo od italijanskog svilenog satena sa crnim prugama i reverima. Crna svilena košulja izrađena je od 100% organske svile, dovršena crnom leptir-mašnom.
Manekenka Stela Maksvel nosila je providnu šifon haljinu od organske svile prekrivenu strukovima bisera. Počevši od ogrlice koja pada preko otvorenih leđa, biseri prelaze preko grudi i formiraju linije krinoline u haljinu, pre nego što slobodno padnu i razigraju se oko tela.

Foto: H&M press