SPECTRE: 24. PRIČA O AGENTU 007

 

f1db2331-0aca-4c51-8570-1498a05f11cb
Monica Bellucci kao udovica Dona Lučija Skjara

Od ukupno 24 snimljena filma Danijel Krejg (Daniel Craig) se u poslednjem ostvarenju Spectre našao po četvrti put u ulozi Džejmsa Bonda 007. Vlasnici MGM studija zadovoljni su njegovom glumom, kritika ga smatra sirovo, neobrađeno muževnim, s nedostatkom tog zavodljivog šarma i smisla za dobru šalu i foru. Film je premijerno prvo prikazan 26. oktobra u Londonu, odakle je stigao i kod nas, i kako prenosi BBC, za nedelju dana nova priča o agentu 007 zaradila je oko 60 miliona evra!9e4d09a5-0891-4120-84e0-234a1f28ce02

Režiser Sem Mendez tokom snimanja raskošnih scena za Dan duhova u Meksiku

Ukratko, evo šta se sve dešava tokom radnje spakovane u 148 minuta.

Tajanstvena poruka iz njegove prošlosti poslaće tajnog agenta Džemjsa Bonda u misiju u Mexico City, a zatim i u Rim gde će upoznati Lučiju Skjaru (Monica Bellucci), prelepu i misterioznu udovicu poznatog kriminalca. Monika se u filmu pojavljuje desetak minuta što vam je dovoljno da vidite da je i dalje, u šestoj deceniji života, seksepilna, raskošna i zanosna, i još uvek lepa iako je vidljivo ostarila. Bond će se infiltrirati na tajni sastanak i otkriti postojanje zlokobne organizacije poznate pod imenom SPEKTRA. U međuvremenu, u Londonu, Maks Denbih (Andrew Scott) – novi direktor sektora za nacionalnu bezbednost istražuje Bondove ranije zadatke i traži razloge zbog čega je služba MI6 koju vodi M (Ralph Fiennes) uopšte potrebna. Bond tajno zatraži pomoć od Moneypenny (Naomie Harris) i Q-a (Ben Whishaw) kako bi pronašli Madeleine Swann (Lea Seydoux), ćerku njegovog neprijatelja Mr. Whitea (Jesper Christensen) kod kojeg se nalazi trag koji vodi do otkrivanja SPEKTRE. Kao ćerka ubice, Madeleine shvata Bonda više od bilo koga drugog. Kako se Bond približava srcu SPEKTRE uskoro saznaje za zastrašujuću povezanost između sebe i neprijatelja kog sve vreme pokušava da pronađe, a kog u filmu tumači dobitnik dve prestižne nagrade Oskar Christoph Waltz.

Sve sale Cineplexx beogradskog UŠĆE Shopping Centra otvorene su za brojne ljubitelje Bonda, a mi vam preporučujemo da film pogledate zbog odlične muzike Tomasa Njumana (Thomasa Newman), kamere i fotografije, posebno panorama Meksiko Sitija, Rima i Londona, kao i fešte na meksičkim ulicama za Dan duhova. Reditelj filma je Sam Mendes, a uloge tumače: Daniel Craig, Christoph Waltz, Monica Bellucci, Lea Seydoux, Ralph Fiennes.

Foto: Cineplexx press