SRUŠENA PRAVILA BEAUTY INDUSTRIJE: PLUS-SIZE MODEL ASHLEY GRAHAM POSTALA AMBASADOR KUĆE REVLON

Plus-size model Ashley Graham ovog januara postala je globalni ambasador i zaštitno lice kuće Revlon za prolećnu kampanju 2018. nazvanu Live Boldly i tako je srušila neka pravila beauty industrije i postala prvi model izraženih oblina koji će promovisati make-up proizvod.
– Istorijski gledano, devojkama istajnutih oblina nikada nisu nuđeni beauty ugovori, i ovo što se meni desilo je prelepo s obzirom na to da je to prvi slučaj u mojoj generaciji modela. Nadam se da ću inspirisati žene da prepoznaju svoju lepotu i da uživaju u pozitivnim promenama. Svakog dana pogledam se u ogledalo i kažem sebi: “Ja sam odvažna, ja sam sjajna, ja sam prelepa”… a zajedno sa Revlonom, inspirisaću i sve druge žene da urade isto to – izjavila Ashley. Podsećajući na činjenicu da prosečna Amerikanka nosi odeću veličine 14 (unašem slučaju 40-42) ona je dodala da ruž za usne nema veličinu!
S druge strane, nova strategija kuće Revlon je da postane dostupna svim tipovima žena, da ih novom kamapnjom podstakne na interakciju i angažovanje, da ih osnaži i bude im podrška tako što će napraviti neku vrstu zajednice u kojoj će one deliti iskustva i voditi inspirativne razgovore. Na ovaj način Revlon postavlja neku vrstu pozornice za inkluzivniji pristup lepoti osvrćući se na činjenicu da ta lepota dolazi u nebrojenim oblicima. Baš zato su za prolećnu kampanju, pored Ashley Graham, za ambasadore izabrali i Gal Gadot, Adwoa Aboah, Imaan Hammam i Raquel Zimmermann snimajući ih sve zajedno, u prirodnom okruženju. Cilj ovog make-up brenda bio je da izbegne snimanje svakog modela ponaosob, u studiju, u tzv. kontrolisanom okruženju u kojem nema vetra da zamrsi kosu, niti prirodnog svetla. Želeli su da izbegnu taj osećaj udaljenost od života i mišljenje da lepota ne može da postoji nigde drugde osim u hermetički zatvorenoj prostoriji zvanoj studio.

Foto: @revlon