TAPETE ZA UMETNIČKI DODIR U DOMU

P151001-5

Ljubitelji umetnosti i savremenog pristupa opremanju poslednjih godina raspolažu izuzetnim mogućnostima transformacije životnog ambijenta zahvaljujući ekspanziji nezaboravljenog klasika – tapeta.

P150401-WSkupocena dela velikana umetnosti 20. veka kao što su platna predstavnika američkog apstraktnog ekspresionizma svojim ogromnim dimenzijama i snažnim likovnim izrazima inspirisala su mnoge proizvođače dekorativne zidne opreme da pođu putem kreiranja upravo onih primeraka taopeta koji će na prostor moćí da deluju slično kao prava umetnost. Ovim su otvorene brojne pogodnosti za oblikovanje i stilske igre u prostoru na relativno jeftin i brz način. Fototapet koji pokriva zid u svojoj visini i širirni je mnogo više od sadržaja koji prikazuje: ovako moćne slike postaju deo enterijera, formiraju ga, čine njegov doživljaj i atmosferu, one su izraz stilskog opredeljenja.

Gotovo da nema stila uređenja koj ne bi podržao neku od intervencija motivima ili fotografijama u mega dimenzijama: moderan i ohlađen će dobiti na dinamici i životu, apstraktan motiv jarkih boja postaje „meso“ u prostoru; klasični stil kojm dominiraju ujednačeni smeđi tonovi i nijanse orahovog ili trešnjinog drveta može potpuno da promeni identitet uz jednu apstraktnu kompoziciju, a retro ambijent je sjajna podloga za geometrijsku igru!

P151801-8Napravite mini mural u svom stanu, kreirajte novi „prozor“ ili stvorite iluzionistički prikaz koji će delovati na vaš prostor! Velika kolekcija fototapeta i zidnih tapeta, ogroman izbor motiva i tema nudi švedska manufaktura pod nazivom Mr Perswall: bogat asortiman fotografija, paterna i murala u ponudi ne isključuje i mogućnost da svaki kupac bude kreator svog zidnog modela i učestvuje u dizajnerskom procesu. Zidne dekoracije ove međunarodne kompanije dostupne su u celom svetu (www.mrperswall.com).

.Graffiti City P032002-8

Foto: Mr Perswall