UMETNIČKO DELO TEHNOLOGIJE: SONY ANDROID 4K TELEVIZOR X90C

Sony_X90C_fotografija 3Nakon upečatljivog nastupa na ovogodišjem Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu CES, iz kompanije Sony najavljuju da u Srbiju stiže nova serija popularnih BRAVIA 4K Ultra HD televizora koji garantuju neverovatno vizuelno i audio iskustvo, kao i izuzetan dizajn koji će zauvek promeniti način na koji posmatrate TV aparate. U okviru nove BRAVIA serije ističe se vodeći ultra-tanki model X90C, elegantnog dizajna koji se savršeno uklapa u svaki enterijer. Napravljen je od rigidnog staklenog panela Glass Light Guide Plate, koji istovremeno služi kao pozadinsko osvetljenje i kao deo noseće konstrukcije televizora.

Sony_X90C_fotografija 2Zahvaljujući ovoj inovaciji u izradi LED televizora, model X90C odlikuje ekran debljine svega 4,9mm, dok Floating Style dizajn stvara utisak „lebdeće slike“ kada se uređaj montira na zid, što najbolje izgleda u kombinaciji sa 4K prikazom. Širok spektar intenzivnih boja, uključujući i dublji prikaz nijansi crne, zadivljujuća oštrina i neverovatan nivo detalja, glavne su odlike 4K slike koju donosi moćni Sony procesor X1 na Android platformi. Zahvaljujući inovativnom X1 procesoru, svaki izvor signala se precizno analizira kako bi se sadržaji različitog nivoa rezolucije prilagodili mogućnostima televizora za najbolji mogući prikaz. Osim odlične slike, podrška za HD zvuk DSEE HX (Digital Sound Enhancement Engine HX), prisutna kod modela X94C i X93C, povećava kvalitet audio sadržaja, pa nećete propustiti nijedan detalj dijaloga iz svoje omiljene serije ili navijačku atmosferu sa stadiona.

Sony_X90C_fotografija 1Android operativni sistem i unapređeni interfejs omogućavaju izuzetno jednostavno i zabavno upravljanje televizorima iz nove BRAVIA serije. Zaboravite na klasični daljinski upravljač i otkrijte nove mogućnosti koje nude ovi televizori sa upravljačem osetljivim na dodir. Uz One-Flick Entertainment sistem, TV kanali, video snimci sa interneta, fotografije i drugi sadržaji se jednostavno i brzo pretražuju, dok ugrađeni mikrofon nudi opciju korišćenja glasovnih komandi. Takođe, Google Cast pruža mogućnost uživanja u omiljenim aplikacijama sa mobilnih telefona sada i na velikom ekranu. Uz pomoć ove funkcije možete da podelite sadržaj sa pametnog telefona, tableta ili računara na ekran novih BRAVIA televizora.

Foto: Sony press