Transformacija stana sa nežnim pink tonovima

Dizajnerka enterijera Virginia Howard uredila je londonski stan u nijansama ružičaste boje, iako je za 25 godina karijere postala poznata uglavnom po preuređivanju starih seoskih kuća. Raspored stana je u potpunosti transformisala – tri spavaće sobe postale su dve, a novim stanarima uspela je da obezbedi i ogroman prostor za odlaganje, većinom skriven iza obloženih vrata.

Iz hodnika se kroz dvostruka vrata ulazi u trpezariju sa zakrivljenom banketom, unutrašnjim naslonom na prozoru koji gleda na vrt. Korišćene tkanine za zavese i mebl su sa dezenom ili jednobojne – malina nijanse, dok su krem jastuci iskorišćeni kao detalj za akcentovanje prostora, baš kao i stolice i živopisne rimske zavese.Prozračnu kuhinju jednostavnog dizajna  Virginia Howard oživljava žutom bojom i to u vidu grnčarije, ali i pametnim osvetljenjem, etno detaljima poput tepiha i retro mebla na stolicama.

Dvostruka vrata do dnevne sobe su “džepna vrata”, skrivena u dubini zida, i to je dizajnerkin zaštitni znak jer prostoru, odnosno sobi, daju atmosferu seoske kuće iako je ona impresivnih razmera, intimna i opuštena. Virdžinija je sobu održala svetlom, sa zidovima nežne pink nijanse. Boja joj isprva bila previše ružičasta te je “otupila” specijalnom završnom bojom. Mini stočić od orahovine uklapa se sa stolicama iz srednjeg veka, a pomorska slika iz 19. veka totalni je kontrast vrhunskoj hi-fi opremi u dnevnom boravku. Teksture igraju svoju ulogu u uglavnom neutralnom ambijnetu – od sjaja svilenog somota na centralnom ležaju, do ručno tkanog tepiha od jute i sjaja svilenih jastuka. Dodiri bledo ružičaste boje pojavljuju se na stolicama i pokrivaču glavne spavaće sobe, čiji su zidovi zelenkastosive boje, sa platnenim zavesama u istoj paleti. 

Foto: PAUL MASSEY