Viber slavi 10. rođendan, a svoj poklon potražite u Točku sreće

viber deseti rođendan

Rakuten Viber, jedna od vodećih globalnih aplikacija za besplatnu i laku komunikaciju, obeležava 10 godina postojanja kao inovativna platforma za razmenu poruka za ljude širom sveta. Poznat kao mreža koja uvažava privatnost svojih korisnika podjednako kao i ulogu mobilnih tehnologija. Tokom protekle decenije, Viber je široko prihvaćen kao aplikacija za besplatnu, interaktivnu i bezbednu razmenu poruka koja omogućava ljudima da ostvaruju veze sa bilo kim i bilo gde to požele.

Početak priče

Viberova priča je počela 2010. godine, sa prostim ciljem da pruži alternativni kanal komunikacije time što će ponuditi besplatne pozive korisnicima mobilnih telefona širom sveta. Viber je od tih dana ostvario značajan uticaj kroz svoj razvoj na ovu industriju, postavši priznata platforma za komunkaciju koja sada nudi široki asortiman funkcija kao što su razmena poruka, grupni četovi, audio i video pozivi, zajednice i čet botovi – a istovremeno održavši privatnost kao osnovno pravo svojih korisnika.

Inovacije u pandemiji

Tokom 2020. Viber je uveo nove funkcije koje su se pokazale izuzetno korisnim u borbi protiv negativnih uticaja pandemije – grupne video pozive, i podigao kapacitete platforme omogućivši da dvostruko veći broj korisnika učestvuje u grupnim video i audio pozivima (do 20 njih). Kompanija je u novembru objavila dalje razvojne planove u oblasti finansijskih tehnologija, predstavivši svoje novo rešenje – čet botove za plaćanja u Viberu.

Poverenje stotine miliona korisnika

– Viberova misija tokom proteklih 10 godina ne bi bila moguća bez stotina miliona korisnika koji su nam ukazali poverenje komuniciranjem kroz našu platformu, uz njih smo postali ono što jesmo danas. Viber je ostao dosledan obećanju da će im pružiti besplatan i bezbedan način da održavaju veze sa svetom oko njih. Kako uloga tehnologije u našim životima postaje sve značajnija, privatnost podataka i bezbednost kanala komunikacije dobijaju posebnu važnost. Svi koji su zaposleni u Viberu su u potpunosti posvećeni kako bi ostvarili sva naša obećanja. Za većinu vas oni su anonimni, ali verujte mi kad vam kažem da su najbolji mogući tim koji bih poželeo da imam uz sebe – izjavio je Đamel Agaua, generalni direktor kompanije Rakuten Viber.

Točak sreće

U okviru obeležavanja desetogodišnjice postojanja, Viber se zahvaljuje svojim korisnicima za neprocenjiv doprinos u razvoju kompanije do današnjeg nivoa time što im je pripremio milione poklona sadržanih u digitalnom čet botu Točka sreće.