VICHY NOVITETI: LEPA KOSA PODRAZUMEVA ZDRAV KOREN

Iz Vichy Dercos linije stigla je prva formula za pranje kose koja umiruje kožu glave i to u dva noviteta: Dercos kremi za pranje i umirivanje kože glave za farbanu kosu i Dercos serum za kožu glave sa umirujućim delovanjem protiv svraba, peckanja i osećaja upaljenosti. Oba proizvoda možete koristiti nakon farbanja kose, kada je koža glave najosetljivija zbog dejstva hemikalija jer nova formula i jeste kreirana kako bi umirujuće delovala na osetljivu, nadraženu kožu glave. Pored novih aktivnih sastojaka oba proizvoda u svojo formuli imaju i Vichy mineralizovanu termalnu vodu koja svojim kompleksom esencijalnih minerala i oligoelemenata prirodno umiruje kožu i utiče na umanjenje bilo kakvog osećaja neprijatnosti.
Vichy Dercos krema u jednom potezu uspeva da umiri kožu glave, istovremeno pojačavajući boju kose. Hipoalergenska kremasta tekstura visoke podnošljivosti i formula bez sulfata čisti kosu bez skidanja boje (tehnologija blagog penjenja). Ne sadrži parabene i boje, već Sensirine i Madecassoside – dva najnovija aktivna sastojka koje je Dercos razvio, a koji odmah umiruju kožu. Cena: 1.742 din.
Dercos serum je izuzetno lagan i koristi se svakodnevno za umirivanje kože glave oslabljene farbanjem, kao i protiv raznih drugih svakodnevnih mikroagresija. Može se naneti i kao intenzivan tretman za normalizaciju kože temena koja je pod stresom. Kosa nakon nanošenja ne mora da se pere, a njegova sveža, nemasna i nelepljiva tekstura brzo nestaje. Cena: 2.214 din.
Istraživanja su pokazala da neke žene nanošenje boje podnose savršeno, dok ostale, tačnije 660 miliona njih širom sveta “pate” prilikom svake promene boje. Iako je za žene farbanje kose sasvim rutinski tretman ulepšavanja, on ipak može biti dosta agresivan prema koži jer, s jedne strane, neki sastojci proizvoda za farbanje sadrže slobodne radikale koji oksidiraju kožu glave. Metabolizam ćelija kože se menja i usporava. Koža se obnavlja sporije i manje efikasno. Sa druge strane, bazni pH boje za kosu (9,5) stvara neravnotežu u prilično kiseloj koži glave (pH 5). Izložena ovoj neprikladnoj pH vrednosti, koža glave burno reaguje, što izaziva osećaj neprijatnosti, pa i vidljive iritacije.
Elisa Simonpietri, naučna direktorka Vichy Internationala, pojasnila je kako farbanje utiče na osetljivost temena: „Neki hemijski sastojci koji čine osnovu preparata za farbanje kose, prvobitno su osmišljeni i za nanošenje na kožu glave. Međutim, kad je teme glave u dužem kontaktu sa takvim molekulama, posledice mogu biti promena u kvalitetu hidrolipidne barijere i disbalans pH vrednosti kože glave.“ Simonpietri je dodala da je koža temena glave vrlo osetljivo područje, zbog toga što sadrži mnoštvo nervnih završetaka. Napadajući baš taj osetljiv deo kože, farbanje može da izazove osećaj neprijatnosti, svraba ili, još gore, perutanje kože ili alergije. Nekad se dogode trenutne reakcije, budući da direktnu agresiju na kožu mogu vrlo brzo da proprate osećaji neprijatnosti i svraba. S druge strane, iziritirano teme može da postane i osetljivije nego teme pod normalnim uslovima. Zato, usled ponovljenih farbanja, koža može postati sve krhkija, što dalje vodi do intenzivnijih reakcija ili alergija.

DERCOS TRETMAN PROTIV OPADANJA KOSE
Opadanje kose nije samo stvar genetike. Na ovaj proces danas monogo više utiču hormonske promene (u periodu posle trudnoće ili menopauze), umor, loša ishrana, pušenje, problemi temena glave i pogrešni tretmani kose. Svi ovi faktori ne samo da su uzrok opadanja kose, već utiču i na njen kvalitet, mikrocirkulaciju temena i njegovu otpornost. Vichy Dercos, dermokozmetički ekspertski brend za zdrav izgled i lepotu kose svoj istraživački duh usmerio je ka rešavanju problema opadanja kose kroz predstavljanje efikasne rutine nege kose i temena glave. Takav ciljani tretman uključuje istovremeno korišćenje Dercos Aminexil Clinical 5 višenamenske nege protiv opadanja kose i Dercos Energetskog šampona protiv opadanja kose s aktivnim sastojkom Aminexil SP94™, koji efikasno vraća vitalnost kosi od korena do vrhova. Trenutno u apotekama uz kupovinu Dercos Aminexil Clinical 5 ampula na poklon dobijate Energetski šampon (100 ml) protiv opadanja kose. Aminexil Clinical 5 tretman (21 monodoza), 7.431 din. Energetski šampon protiv opadanja kose, 200 ml, 1.576 din.