ZORAN MARKOVIĆ – DOBITNIK OVOGODIŠNJE NAGRADE VIP POZIVA

Predstava kompanije Tanc Lucern zatvorila BDF

Predstavljanjem kompanije Tanc Lucern 13. Beogradski festival igre Sreća se igra svečano je zatvoren u Operi Madlenianum, a nakon impresivnog izvođenja baletskih postavki ove švajcarske kompanije, publika je ovacijama pozdravila Zorana Markovića, balet majstora i pedagoga kompanije Tanc Lucern, dobitnika nagrade Vip poziva za dugogodišnje stvaralaštvo i ostvarenu igračku karijeru van granica Srbije.

Zoran Markovic sesti laureat nagrade Vip poziva i Dejan Turk, Vip mobile CEO

Šestu godinu zaredom Beogradski festival igre i kompanija Vip mobile dodeljuju ovu nagradu baletskim umetnicima poreklom sa ovih prostora, bilo da su igrači, koreografi, direktori baletskih kompanija, repetitori ili pedagozi, koji su stekli svetsku reputaciju ostvarivši zavidne internacionalne karijere.
„Trenutak kada vaše delo prepozna domaća javnost je uspeh kome teži svaki umetnik, jer i kada ste miljama daleko znate da tamo negde, neko prati vaše korake. Veliko je zadovoljstvo što svoju strast prema igri mogu da podelim sa sugrađanima, a takođe sam neizmerno zahvalan kompaniji Vip mobile i Beogradskom festivalu igre što su me uvrstili na listu kolega kojima je nagrada već pripala“, istakao je Zoran Marković, ovogodišnji laureat koji je prve baletske korake načinio u Beogradu, u Baletskoj školi „Lujo Davičo“, a potom je svoje profesionalno usavršavanje nastavio u Baletskoj školi „Princeza Grejs“ u Monaku i Baletskoj školi u Hamburgu. Prvi profesionalni angažman započeo je u kompaniji „Drezden Balet“, a u toku bogate karijere koja traje već dve i po decenije, Zoran je stvarao i nastupao sa nekim od najvećih koreografa današnjice poput Matsa Eka, Pola Lajtfuta, Sola Leona, Jiržija Kilijana, Vilijama Forsajta, i drugih. Zoranu Markoviću nagradu je uručio Dejan Turk, direktor/CEO kompanije Vip mobile.

Foto: press