MALIA NOBILE 1942: PARFEM VRAŽJIH LJUBAVNICA I ŽENA KOJE IGNORIŠU PRAVILA

TIKEIz parfemske kuće Nobile 1942 bazirane na najboljoj italijanskoj tradiciji zanatskog prafimerstva izdvajamo novitet – Malia parfem, moćan miris u premium liniji u kojoj je nedavno predstavljen i Rudis, muški parfem inspirisan snagom gladijatora u areni. Malia je pandan ovoj moći, a inspiracija je došla iz veštice koja “čuči” u svakoj ženi. Miris nas vraća u vreme kada je različitost bila osuđivana na smrt, a preterana lepota smatrana đavolskim delom. Bilo kakav bunt vodio je pravo na lomaču, a zavodljivost je mogla da bude plaćena glavom.

Maleni grad na jugu Pijemonta u Italiji. Crkva je svemoćna i sveprisutna. Vreme kontrareformacije, kraj XVI veka. Privlačenje pažnje je nepoželjno. A neobična lepota privlači pažnju. Jedna devojka neuobičajene lepote i buntovnog duha ne mari za javno mnenje. Slede joj tri greha. Ona je samouverena, znatiželjna i koketa. Još tri greha! Žene joj zavide i plaše je se. Muškarcima je uglavnom nedostižna. Još tri greha! Njeno meko telo, način na koji gleda druge, njena radoznalost o svetu i samopouzdanje istovremeno neodoljivo privlače i zastrašuju. Nedostatak bilo kakvog čvrstog dokaza protiv nje i svi pokušaji njenih najmilijih da je spasu bili su uzaludni – ona nema nameru da moli za pomilovanje, ona misli da nije učinila ništa loše. Zar je potrebno još dokaza da je veštica? Uzalud ona tvrdi da nije ništa zgrešila, uzalud se oni koji je vole zalažu za nju. Očekuje je lomača radi pročišćenja, a jedina osoba koja pokazuje bar malo sažaljenja je njen dželat, koji joj daje supstancu koja će je onesvestiti u ključnom trenutku. Supstanca je podjednako zapanjujuća kao njene duboke, čulne oči koje začaraju svakoga koga pogleda. Ovaj mali povratak u istoriju uči nas da je čak i danas potrebna velika harizma, snažan karakter i doza hrabrosti da se krše pravila i bori za slobodu ličnih izbora, što znači da svaka od nas mora u sebi da skriva jednu srednjevekovnu “vešticu”.maliaMalia je namenjena ženama koje imaju veliki harizmu, sjajan karakter i unutrašnju slobodu, kako bi ignorisale pravila. Kreirao ju je italijsnski parfimer Antonio Alessandria koji za nju kaže da ima tipično italijanski šarm.
– Danas niko ne veruje da su veštice zaista postajale vražije ljubavnice kako bi dobile svoju magijske moći, ali je uzbudljivo verovati u to da su bile u stanju da bace na vas čini. Žena ima hiljade oružja zavođenja: odeća, šminka, osmeh… Ipak, miris je nešto neuhvatljivo, magično, što pokreće nesvesne čini u našem mozgu i dopušta nam da vidimo i ono što naše oči ne vide. Osmislio sam ovaj miris za nevinu, modernu vešticu, koja zavodi osmehom, začarava iskonskom ženskom snagom. Zato sam odabrao neobičan cvet sa dvojakom prirodom: osvežavajući i sladak, deliaktan, ali opčinjavajući. “Obukao” sam ga u začine i aromatične biljne note i dao mu telo zrele žene…

U gornjim notama parfema je mandarina, baršunaste voćne note, crveni biber, majoran. Srednjim notama se šire arome osmantusa, ruže, cveta duvana, crnog bibera, a u baznim su vetiver, pačuli, bezoin, lišaj hrasta i mošusne note. Malia Nobile 1942 parfem možete naći u Metropoliten parfimeriji po ceni od 24.750 din. za 75 ml.

 

Foto: press, www.nobile1942.it