AVI AVITAL U BEOGRADU: ROCK STAR NA MANDOLINI U KOLARČEVOJ ZADUŽBINI

Avi Avital, prvi i jedini mandolinista nominovan za Grammy nagradu, jedan od najuzbudljivijih i najtraženijih muzičara današnjice gostuje 29. aprila, u 20 sati u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, u organizaciji Centra beogradskih muzičkih festivala (CEBEF). Avijeva strast i ljubav prema mandolini promenila je savremeni muzički svet. Prvi je solista na mandolini koji je postao ekskluzivac kuće Deutsche Grammophon a za njega je specijalno napisano više od 90 kompozicija, a od toga 15 koncerata. Ovaj harizmatični virtuoz uveo je mandolinu u najveće svetske koncertne dvorane, od Rojal Albert hola u Londonu, preko Pekinškog nacionalnog centra i ciriške Tonhale, Pariske filharmonije pa do Karnegi hola u Njujorku.
“Ne možete ni da zamislite kako sve može da zvuči mandolina kad je u Avijevim rukama!”
“Njegova virtuoznost je opčinjujuća, ali su njegova duboka osećajnost i muzikalnost ono što publiku vodi u samo srce muzike koju svira” – ovo su samo neke od kritika koje opisuju ovog superstara na mandolini.

Njegovo izvođenje Baha i Vivaldija jedinstveno su muzičko iskustvo i upravo će se ovim programom predstaviti publici u Beogradu. Ništa manje uzbudljivo ne zvuče ni dela koja predstavljaju spoj klasične i tradicionalne muzike, u kojima se najfinija kamerna muzika spaja sa sirovom energijom džeza i etno muzike. Na koncertu u Kolarcu, Avi Avital svira u pratnji Nemačkog kamernog orkestra, koji broji 15 članova i u najboljem smislu reči predstavlja odraz poznate berlinske atmosfere. Na programu će pored dela Baha i Vivaldija izvesti i dela Griga, Dvoržaka, Dormana i Zinzadze.
Ulaznice su u prodaji na blagajni Kolarčeve zadužbine, a iz želje da koncerte i izvođenja vrhunskih muzičara koje CEBEF dovodi u naš grad, budu dostupni što većem broju ljudi, cena ulaznice iznosi simboličnih 500 dinara!